El gran test per aspirar al Campionat del Món

L’organització de les finals de Copa d’Europa acull l’esdeveniment com a la prova definitiva per aspirar al Campionat del Món del 2027

Soldeu tornarà a viure un esdeveniment d'altura, com a la Copa del Món del 2019.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A una setmana vista del tret de sortida de les finals de Copa d’Europa d’esquí alpí que acolliran les pistes Avet i Àliga de Grandvalira, a Soldeu, l’organització va fer ahir una primera aproximació a la que serà la gran cita del 14 al 20 d’aquest mes. Unes finals en què, evidentment, Joan Verdú brillarà amb llum pròpia ja que, a banda de participar a la prova de gegant i supergegant, recollirà la copa de cristall com a campió de la general de la Copa d’Europa.

Tots els actors implicats en les finals, en l’àmbit organitzatiu, esportiu i d’autoritats, van coincidir a assenyalar que la cita de Soldeu de la setmana vinent serà “una prova cabdal” i un “examen final” de cara a les possibilitats d’Andorra per acollir la Copa del Món del 2027. “Queden dos mesos per saber qui acollirà la Copa del Món del 2027 i aquest serà un test important per aspirar-hi seriosament”, va apuntar el cònsol major de Canillo, Francesc Camp. Aquesta serà la quarta edició d’unes finals de la Copa d’Europa a Grandvalira i per la candidatura és l’última posada en escena abans de la votació de la seu del Campionat del Món del 2027.

El director de Grandvalira-Ensisa i responsable de les finals de Copa d’Europa, David Hidalgo, va destacar que “és una bona oportunitat per repetir l’èxit de les finals de Copa del Món del 2019 i per demostrar a la FIS la capacitat organitzativa que tenim a Andorra”. De fet, Hidalgo va sostenir que per a la cita continental de la setmana vinent s’han destinat gairebé els mateixos recursos que per a les finals de la Copa del Món. Per la seva banda, el president de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Pepi Pintat, es va expressar en termes semblants i va assegurar que les finals seran “el millor aparador i carta de presentació per reforçar les opcions de la candidatura del 2027”. El màxima mandatari de la FAE també va reconèixer, a l’hora de pensar en veu alta en objectius, que “per què no pensar a aconseguir un podi”, i va indicar que pel fet de competir a casa “la pressió pot ser traïdora”.

Joan Verdú, l’atracció

Es preveuen uns 200 participants de 34 països diferents i l’equip andorrà el conformen, atenent els punts FIS, deu esquiadors, amb Joan Verdú, Cande Moreno, Axel Esteve i Àlex Rius entre ells. De fet, Verdú arriba com a vencedor de la classificació general de l’eslàlom gegant i amb una sisena posició a l’overall de la Copa d’Europa i serà un dels grans al·licients per al públic. De cara a les finals de la setmana que ve, queden per decidir els guanyadors de les disciplines de l’eslàlom, el supergegant i el descens masculí. I pel que fa a les proves femenines, només el descens està sentenciat.

L'estat de les pistes

Un cop superat l’snow control de les pistes que acolliran les finals, l’Avet i l’Àliga, bona part de la feina prèvia s’està focalitzant en la cursa dels traçats. Tal com va recordar David Hidalgo, “ha estat un any atípic i ara hem de centrar esforços a fer augmentar la humitat de la neu”. En aquest sentit, va afegir que “les pistes estan bé, però ara es necessita control permanent”. Les finals comptaran, a més, amb un altre diferencial: la retransmissió de les disciplines tècniques per streaming. “Un examen més”, va arrodonir Hidalgo.

Andorrans a les finals

tracking