Soldeu i El Tarter superen el test per acollir les Finals de la Copa d'Europa

Les pistes Avet i Àliga de Grandvalira han superat 'l'snow control' de la Federació Internacional d’Esquí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Internacional d'Esquí (FIS) ha donat el vistiplau aquestmigdia per celebrar les Finals de la Copa d'Europa que tindran lloc del 14 al 20 de març als sectors Soldeu i El Tarter de Grandvalira, segons informa la corporació en un comunicat. Així, les pistes Avet i Àliga de Grandvalira han superat 'l'snowcontrol'. El control va tenir lloc ahir al matí als dos escenaris de competició i el tècnic, LluísBreitfussva ser l'enviat especialitzat per partde la FISper fer els tests pertinents amb la presència dels responsables de l'equip de màquines trepitjaneu de l'estació i Santi López.

En aquest sentit, l'ens internacional exigeix entre de 450 a 600 kg perm3de densitat de la neu per a les proves de velocitat (descens i supergegant), i entre 600 i 750 kg perm3per a les curses tècniques (eslàlom i eslàlom gegant). Aquestes últimes requereixende méspes i, per tant, més duresa, ja que el traçat pateix més el desgast pel pas i el tipus de moviments dels corredors. En el procés es prenen mostres de neu en diferents trams de les pistes en els que també s'analitza la temperatura i la humitat, segons especifica la candidatura Andorra 2027.

En els pròxims dies, l'equip assenyala que continuarà amb els treballs de preparació de les dues pistes entre els quals es preveu la instal·lació dels quilòmetres de xarxes de protecció,executarles tasques de trepitjat de precisió de les màquines i el derrapatge, entre altres.Enaquest sentit, l'Avet romandrà tancada a partir d'avui i la part baixa de l'Àliga ho farà aquest dilluns, i l'alta de cara a dimecres o dijous, en funció de com avancin els treballs de condicionament.

Control de la neu per part de la Federació Internacional d'Esquí

Control de la neu per part de la Federació Internacional d'Esquí

tracking