Els Mundials a Soldeu volen ser referents en accessibilitat i inclusió

S'implementaran canvis progressius a les pistes d'esquí per fomentar la inclusió social i la igualtat d'oportunitats

Presentació de les accions de la candidatura Andorra 2027Èric Rossell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra treballa per esdevenir la seu dels Campionats del Món d'esquí alpíel 2027i que aquests siguin referent en l'accessibilitati la inclusió. Per fer-ho, preveuen millorar els productes, serveis i infraestructures per tal d'eliminar les barreres arquitectòniques i fomentar la inclusió social i la igualtat d'oportunitats, segons ha informat avui el director general del projecte, David Hidalgo, en la presentació de les accions.

David Aguilar (HandSolo), conegut per haver-se construït una pròtesi pel seu braç amb peces Lego, és una de les cares visibles de la promoció dels Mundials. L'andorrà ha reproduït amb un total de 6.699 peces de Lego el logotip del projecte, una escultura que rep homenatge a les pistes de competició Avet i Àliga. L'obra estarà exposada al peu de la pista Avet de Soldeu durant les finals de la Copa d'Europa (14-20 de març) i posteriorment al centre d'Andorra la Vella. Roger Puig, participant en els Jocs Paralímpics de Pequín és una altra de les cares visibles de la campanya de promoció.

Grandvalira preveu a finals de mes, per les finals de la Copa d'Europa, haver incorporat petites actuacions per fer més accessibles els sectors Soldeu El Tarter, i de cara les finals de la Copa del Món del 2023 introduir-ne de noves. Tot amb la finalitat d'esdevenir una candidatura més forta pels Mundials del 2027. "Pel projecte de la candidatura és essencial que l'accessibilitat es converteixi en un avantatge competitiu i diferenciador en totes les seus respecte a altres dominis esquiables", conclouen.

tracking