infraestructures

Només hi ha una empresa interessada per Prada de Moles

Només una entitat vinculada a l’FC Andorra s’ha interessat per la concessió de la nova instal·lació encampadana

El concurs per la concessió de Prada de Moles es prorrogarà dos mesos més.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una única empresa ha mostrat el seu interès per fer-se amb la concessió del nou Prada de Moles, segons ha pogut saber el Diari. El termini per presentar les propostes finalitzava demà i només una única entitat, vinculada a l’FC Andorra, havia retirat el plec de bases de la seu del comú per convertir-se en l’adjudicatària, tot i que en el seu moment la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, havia pronosticat que hi hauria “com a mínim dues ofertes”. Més enllà de l’opció de l’entitat tricolor perquè l’equip de Gerard Pique i Clayton pugui disputar-hi els partits, pensant especialment en possibles ascensos a Segona o Primera Divisió, Mas també va referir-se a la Federació Andorrana de Futbol, tot i que aquesta última, però, ja va descartar al Diari presentar-se al concurs perquè es troba immersa en els treballs previs per a la construcció del seu estadi als terrenys de l’antic Càmping Internacional.

Vista la falta d’interessos, el comú es va arribar a plantejar declarar el concurs desert i obrir-ne un altre per intentar que hi hagués una concurrència més alta, tot i que ho va acabar descartant. L’empresa interessada, però, va presentar al·legacions al comú perquè es pogués allargar el període per presentar les ofertes argumentant que hi ha una documentació d’una gran complexitat tècnica, i el comú ho va acabar acceptant, fixant el nou termini en dos mesos, dilluns 28 de març a les 10.00 hores.

Tal com va avançar en el seu moment el Diari, el nou Prada de Moles serà un estadi multifuncional que, més enllà del futbol, pugui acollir altres activitats culturals o també esportives que ajudin a dinamitzar la parròquia i puguin aportar reactivació econòmica ja que, com va explicar Mas, “a futbol s’hi juga cada cert temps i el que no volem és que l’estadi estigui aturat, sinó que volem que doni vida a Encamp”. Pel que fa al finançament, el comú podrà aportar fins a un màxim de deu milions d’euros si el concessionari així ho proposa, i l’adjudicació serà de 35 anys en primer termini, tot i que es podrà ampliar 25 anys més sempre que es justifiqui mitjançant millores a la instal·lació. El plec de bases també estipula que l’empresa que resulti guanyadora haurà de pagar un cànon mensual o anual al comú d’Encamp, que es podrà substituir totalment o parcialment per publicitat al nou estadi a petició del comú d’Encamp.

Les obres de la nova instal·lació on es preveu que jugui l’FC Andorra s’hauran d’iniciar com a màxim tres mesos després de la data de l’aprovació del projecte per part del comú.

tracking