El club demana paciència

David Eudal pren les regnes del MoraBanc conscient que farà falta temps per poder capgirar la situació

David Eudal ahir, durant la presentació com a nou entrenador del MoraBanc.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Paciència. Sembla difícil tenir-ne veient la situació en què es troba actualment el MoraBanc Andorra, però això és el que van demanar els responsables del conjunt tricolor durant la presentació de David Eudal com a nou tècnic en substitució d’Ibon Navarro. Amb Eudal arriba un home de la casa que fa 33 anys que està vinculat al club com a jugador, entrenador del segon equip, entrenador ajudant del primer equip i fins i tot com a directiu, que afronta ara el gran repte de la seva vida amb la màxima il·lusió tot i ser conscient de les dificultats que hi ha actualment.

“Que el club decideixi que jo soc la persona idònia per agafar l’equip, a més d’omplir-me d’orgull i de responsabilitat, em fa molta il·lusió i em dona molta energia i força”, va assenyalar el ja nou tècnic, tot i mostrar-se conscient que “serà dur perquè estem en una situació complicada que requereix resultats i paciència”. En aquest sentit, el president de l’entitat, Gorka Aixàs, va manifestar que “hem de ser pacients, volem guanyar demà a Itàlia i diumenge a Madrid, però no podem pretendre que tot tingui impacte immediat. No ho podrem fer d’avui per demà, necessitarem temps i en això estem des de ja”. Qüestionat sobre les urgències de l’equip i vist el calendari de les properes setmanes amb els partits contra el Madrid i la Penya, va voler mirar endavant i va assegurar que “la temporada acaba al maig, no en dues setmanes, i és allà on hem d’arribar. Hem apostat pel David perquè creiem que guanyarem, no sabem si en dues, tres o quatre setmanes, però acabarem guanyant”.

Tant Aixàs com el director general del club, Francesc Solana, van coincidir que Eudal acabaria sent en un moment o en un altre tècnic del club, i que potser aquest no era el millor moment, però el president va justificar la decisió tot al·legant que “una vegada valorades les possibles opcions que hi havia sobre la taula, vam pensar que la millor era la del David perquè és la persona idònia per portar els comandaments, i estem convençuts que amb ell serem capaços de capgirar la situació”, a més d’admetre posteriorment en una entrevista al programa Parlem-ne, de Diari TV, que no havien parlat amb cap altre entrenador. El màxim responsable esportiu de l’equip, Francesc Solana, va afegir que “té tota la confiança del club, coneix molt bé l’equip i posarem totes les eines perquè la situació canviï”.

Tot i l’alegria i la il·lusió pel seu nomenament com a tècnic, Eudal va reconèixer que “estan sent dies complicats i durs de gestionar”, però va agregar que “hem de mirar endavant, tirar del carro i sortir d’aquesta situació com abans millor”. L’entrenador preveu “aportar el meu segell i aspectes tàctics amb els quals em sento còmode, però, sobretot, que li poden anar bé a l’equip. Hi ha un bagatge i he d’intentar mantenir les coses bones i afegir-ne d’altres de meves que crec que ens poden ajudar”. Eudal va intentar respondre també a la pregunta del milió, què li passa a l’equip. El tècnic va declarar que “és un cúmul de coses, algunes poden tenir solució i altres no són tan evidents”, i va afegir que “fem moltes coses bé, però hem d’intentar ser més sòlids durant més estona per arribar al final amb opcions de competir i no dependre tant del factor mental”. Per últim, va explicar la reacció que ha tingut la plantilla i va afirmar que “són persones i estan molt afectades, tenen sentiment de culpa i el tindrem un temps, però la competició no perdona”.

Amb l’arribada d’Eudal a la banqueta hi haurà alguns canvis, però on no es preveuen variacions, almenys a curt termini, és a la plantilla, i és que Gorka Aixàs va assegurar a Diari TV que “esperarem una mica per veure si en fan falta i li donarem temps al David perquè li doni la volta a l’equip i puguem veure si els jugadors que no estan tenint la seva millor versió la troben amb ell”. Precisament a nivell de jugadors, el president no va defugir l’autocrítica i va admetre sobre la confecció de la plantilla que “segur que alguna cosa no s’ha fet bé, perquè quan les coses no van bé mai és només culpa d’una sola persona i nosaltres tampoc ens n’escapem”. El president va explicar que ahir va reunir-se amb la plantilla per comunicar-li el relleu a la banqueta, però durant la trobada “no va haver-hi toc d’atenció, tot i que ells també tenen responsabilitat en el que està passant i ho saben”, i va assegurar que “mai he deixat de sentir el compromís de la plantilla”.

El relleu a la banqueta arriba amb l’objectiu clar d’evitar el descens a la LEB or, i sobre el fantasma del descens, Gorka Aixas va assenyalar durant l’entrevista al Parlem-ne que “hi és, però és clar que es pot revertir”, mentre que sobre les conseqüències que podria tenir per a l’entitat perdre la categoria va afirmar que “no em poso en aquest context i les derivades econòmiques que pugui tenir no les tinc al pensament. Si arriba ja ho gestionarem, però ara hem de centrar esforços a ser millors com abans millor i recuperar la nostra millor versió”. Per últim, va confirmar que no hi ha hagut cap avançament respecte de la demanda interposada pel club a l’ACB en relació amb el retorn del cànon d’ascens a la competició.

EMOTIU COMIAT D'IBON NAVARRO

Ibon Navarro va acomiadar-se ahir de l’afició tricolor a través d’un vídeo difós pel club on se’l va veure visiblement emocionat. El ja extècnic del MoraBanc va voler destacar que “m’emporto haver viscut un país tan especial en primera persona, i m’emporto un idioma, una cultura i amics dels que duren”, a més d’agrair-ho a tots els jugadors que han passat per l’equip en els últims tres anys i mig, així com a tot el seu staff, i als directius i executius del club. El tècnic va fer un balanç dels tres anys i mig que ha estat al capdavant de l’equip i va assenyalar que “hem tingut moments fantàstics esportivament com les semifinals de la Copa del Rei i de l’Eurocup”, però va admetre que “el que més recordaré és la rebuda del públic l’any passat després de la dura derrota contra l’Obradoiro, i també la sorpresa que ens va donar l’afició divendres abans del partit contra el Manresa”. Per últim, el tècnic va afirmar que “mai vaig pensar quan vaig arribar que aquesta part del camí estaria tan plena d’emocions, obstacles i alegria”.

Gorka Aixàs, David Eudal i Francesc Solana durant la presentació del nou tècnic tricolor.

Ibon Navarro

tracking