Bàsquet

Ibon Navarro s'acomiada del MoraBanc amb un emotiu missatge

L'ex-tècnic ha destacat que "ara és el moment d'estar amb l'equip" després de ser cessat i substituït per David Eudal

Navarro i Eudal en el darrer partit del MoraBanc.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ja ex-tècnic del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, s'ha acomiadat de l'entitat amb un emotiu missatge a través de les xarxes socials. El basc ha explicat que "m'emporto haver viscut un país tant especial en primera persona, i m'emporto un idioma, una cultura i amics dels que duren", i ha afegit que "ara no toca parlar, ara és el moment d'estar amb l'equip". Navarro ha aprofitat per agrair a tots els jugadors que han passat per l'equip en els últims tres anys i mig, així com a tot el seu staff, i als directius i executius del club, i ha destacat que "hem tingut moments fantàstics esportivament, però el que més recordaré és la rebuda del públic l'any passat després de la derrota contra l'Obradoiro, i també la sorpresa que ens va donar l'afició divendres". Per últim, ha assenyalat que "quan un arriba a un nou destí mai sap el que trobarà, però el que és segur és que mai vaig pensar quan vaig arribar aquí que aquesta part del camí estaria tant plena d'emocions, obstacles i alegria. Vam trobar un país fantàstic, acollidor i preciós, i un club que volia merèixer i trencant barreres".

Aposta per Eudal
La desolació de molts dels jugadors al vestidor del Poliesportiu, les llàgrimes d’altres a la pista i la forma com el MoraBanc Andorra va llençar per l’aigüera un partit més ja van fer pensar en l’arribada d’alguna decisió dràstica. La dura derrota davant el BAXI Manresa va deixar Ibon Navarro entre l’espasa i la paret i, en la seva compareixença posterior davant la premsa, la seva sort ja estava definida. El cop rebut davant els manresans, la por a perdre i el bloqueig mental que va mostrar, de nou, el MoraBanc, van acabar per precipitar els esdeveniments i per madurar una decisió que es venia coent durant la setmana. La tirania dels resultats va tallar, com acostuma a passar, la corda pel costat habitual. Dissabte a la nit, poc després del partit, hi va haver una trobada entre el president del club, Gorka Aixàs, i el director general Francesc Solana en la qual s’arriba a la conclusió que, davant la nefasta tendència de l’equip i la necessitat de trobar un revulsiu, Ibon Navarro deixi d’entrenar el MoraBanc Andorra.

L’endemà, ahir mateix al matí, la cúpula va traslladar al tècnic vitorià la decisió i poc després es va fer pública la destitució i el nomenament de David Eudal, seleccionador nacional i fins ara tècnic adjunt, com a nou entrenador de l’equip. El comunicat emès per l’entitat tricolor assenyalava que el cessament de Navarro venia propiciat per la necessitat del club de “buscar una reacció a l’equip després de la mala dinàmica de resultats”.

Agraïment a Navarro

El MoraBanc va “agrair la tasca i la professionalitat d’Ibon Navarro durant les tres temporades i mitja que ha estat entrenador del primer equip. Sota la seva direcció el club va aconseguir èxits importants i la seva feina quedarà per sempre a la història del club. Li desitgem molta sort, la mereix tota, en els següents reptes que afronti”. En termes semblants es va pronunciar el president de l’entitat, Gorka Aixàs, a les xarxes socials i va apuntar que “no es pot fer altra cosa que agrair-te de tot cor la feina feta, Ibon” i va afegir que “vas arribar al club per fer-nos créixer i així ha estat. Els resultats i no la feina ens porten a separar camins abans d’hora. Gràcies per tot!”. El màxim mandatari serà present aquesta tarda al programa Parlem-ne de Diari TV, on aportarà més detalls al voltant de la decisió que ha hagut de prendre la direcció esportiva. Aquest és el primer cop que el MoraBanc Andorra, des que va tornar a l’ACB la temporada 2014-2015, destitueix un entrenador. Navarro ha estat tres temporades i escaig al capdavant de l’equip -tenia signat fins a final d’aquesta temporada- i va arribar l’estiu del 2018 procedent de l’UCAM Múrcia, per agafar el relleu de Joan Peñarroya. En el seu full de serveis apareixen unes semifinals de la Copa del Rei, unes semifinals de la Eurocup i la disputa d’un play-off per al títol.

David Eudal, que comptarà amb Paco Vázquez com a segon i amb la resta d’estructura tècnica, serà presentat aquesta tarda com a nou entrenador tricolor amb el repte de redreçar la situació.

AVUI ÉS CONEIXERÀ L'ABAST DE LA LESIÓ DE MORGAN I JELÍNEK PODRIA TORNAR EN UN MES

A banda de la dura derrota que li ha costat el càrrec a Ibon Navarro, el partit contra el BAXI Manresa va deixar el peatge de la lesió de Conor Morgan. En l’equador del segon quart i quan estava mostrant la seva millor versió, l’ala-pivot canadenc va caure lesionat del turmell. Avui se li practicaran proves per conèixer l’abast exacte però, ja a la compareixença posterior de l’enfrontament, Navarro va avançar que “no pinta gens bé”. Morgan s’afegirà a les baixes de Mekel i de Jeíinek, que podria tornar en unes tres setmanes. L’escorta txec ja fa dies que fa treball de pista i de tir i s’espera que en unes tres setmanes pugui ja entrenar-se amb el grup i reaparèixer després de la Copa del Rei i les finestres FIBA, és a dir, la setmana de l’1 de març.

Ibon Navarro, aquest dissabte, en el que va ser el darrer partit que ha dirigit com a tècnic del MoraBanc Andorra.

tracking