Surf de neu

Maeva Estévez participarà en els Jocs Olímpics d'hivern de Pequín

La surfista ha aconseguit una plaça després de la reassignació entre les diferents federacions

Declaracions de Maeva Estevez després de ser nomenada a participar als Jocs de Pequín
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació d’Andorra als Jocs Olímpics d’hivern de Pequín serà finalment de cinc esportistes i no pas de quatre, ja que Maeva Estévez disputarà la competició de boardercross després de la reassignació de places en surf de neu. A més, segons el COA, la surfista serà la banderera d’Andorra a la cerimònia d’obertura, tot i que en un primer moment l’organisme havia explicat que no hi hauria banderer durant la desfilada i que la bandera nacional la portaria un dels voluntaris de l’organització.

Estévez complia tant els criteris de la FIS com de la FAE per ser als Jocs, però va quedar a fora pel rànquing, tot i que després de la reassignació de places i les renúncies d’algunes de les federacions nacionals va aprofitar una de les que van quedar lliures. Després de conèixer la notícia, la surfista va assenyalar que està “supercontenta, no m’ho esperava perquè fa uns dies van sortir les llistes i no hi era”, i va afegir que “no era l’objectiu principal de la temporada, però va ser inevitable fer-me il·lusions, va arribar la covid i la il·lusió va marxar lluny, i rebre aquesta notícia ha estat increïble, i més sent banderera, així que estic més que feliç”. De la seva banda, el gerent de la FAE, Carles Visa, va afirmar que “estem molt contents, sobretot per ella, perquè havia complert els objectius marcats”.

ROGER PUIG NO ACABA L'ESLÀLOM DEL MUNDIAL DE PARARALPÍ

Roger Puig no va poder finalitzar l’eslàlom del Campionat del Món d’esquí paraalpí que s’està celebrant a Noruega. L’esquiador havia finalitzat lluny de les posicions capdavanteres a la primera mànega i va quedar a fora a la segona de les baixades. Puig tancarà demà la participació al Mundial amb la disputa de la prova d’eslàlom paral·lel. D’altra banda, l’estació italiana de Pozza di Fassa va acollir un gegant FIS amb la participació dels equips masculins i femenins de la FAE. En nois, Bartumeu Gabriel va ser 37è, a 3”78 del vencedor, l’alemany Fabian Gratz, mentre que Xavier Cornella no va acabar la cursa, mentre que en noies, Íria Medinva va cloure en 40a posició a 6”21 del millor temps, obra de la canadenca Valerie Grenier.

Maeva Estévez, a la Copa del Món de Montafon.

tracking