Pressupost de 39 milions per acollir el mundial del 2027

La candidatura perquè Andorra aculli el Campionat del Món 2027 té un pressupost de despesa de 39 milions

La pista Avet, a Soldeu, acolliria les proves tècniques del Campionat del Món.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La candidatura per acollir el Campionat del Món d’esquí alpí el 2027 comptarà amb un pressupost de despeses de 39 milions d’euros, que es podran cobrir amb els entre 41 i 42 milions d’euros d’ingressos previstos, fet que farà que l’esdeveniment obtingui beneficis si s’acaba adjudicant el Mundial a Andorra. A més, no serà necessària cap tipus d’inversió del sector públic.

Segons les xifres de la candidatura, la previsió és que es puguin obtenir uns 38 milions per la venda de drets televisius que realitza directament la FIS (Federació Internacional d’esquí), mentre que la resta provindria de l’ski festival, marxandantge o la venda d’entrades, tot i que en aquest aspecte la voluntat de l’organització és que bona part dels bitllets per gaudir de les competicions es destinin a accions d’interès social. Pel que fa a les despeses, uns 7,5 milions serien per a l’allotjament de totes les persones relacionades amb el Campionat del Món (unes 55.000 nits d’hotel), així com en els premis per als guanyadors (1,5 milions), les cerimònies (entre 2,5 i 3 milions), els serveis per als mitjans de comunicació (2,5 milions per al centre de premsa, les infraestructures i el transport), així com altres aspectes com podrien ser l’ski festival o el lloguer d’infraestructures temporals com graderies i carpes. Sobre aquestes xifres, el director de la candidatura Andorra 2027, David Hidalgo, va manifestar al Diari que “la inversió per les pistes és gairebé zero, i no hem de demanar que l’administració pública es gasti ni un euro”, a més, va afegir que “molta infraestructura la farem en edificis existents, i només n’haurem de fer algunes de temporals com graderies o carpes”. Per últim, va afegir que “comptar amb les infraestructures o els serveis és molt important”. En cas que la FIS atorgui el Mundial a Andorra, també hi haurà un número important de llocs de feina directes i fixos que arribarà fins a les 50 persones, mentre que es necessitaran aproximadament un miler de persones implicades entre voluntaris, semiprofessionals i professionals.

La decisió definitiva sobre si Andorra acaba sent la seu del Campionat del Món arribarà al congrés que farà la FIS a Vilamoura (Portugal), el maig del 2022, però la feina de la candidatura s’està treballant des de fa mesos, i ja hi ha hagut trobades amb els màxims responsables de la FIS. Segons va explicar el director, David Hidalgo, “el feedback que hem rebut de la FIS és molt bo”, i va afegir que “no hi ha res tècnicament que no estigui contemplat o treballat, i els va agradar molt el detall amb què està treballada la candidatura”, de fet, va destacar que “fins i tot tenim ja quasi tots els horaris i quants autobusos faran falta”, i va cloure que “tenim una candidatura sòlida i solvent. La votació és per rondes com s’escullen les seus dels Jocs Olímpics entre Andorra, Crans Montana (Suïssa), Garmisch (Alemanya) i Narvik (Noruega)

SEGUEIXEN ELS PREPARATIUS PER ACOLLIR LES FINALS DE LA COPA D'EUROPA AL MARÇ

Abans de saber si Andorra acaba acollint el Mundial del 2027, hi haurà una gran cita a Soldeu i el Tarter, les finals de la Copa d’Europa que es faran al març com a preludi de les finals de la Copa del Món del 2023. Sobre els preparatius per a la cita continental, David Hidalgo va manifestar que “hem tingut sort que les nevades ens han tret una mica de pressió” i va afegir que “ara donarem prioritat a mantenir les pistes de competició (l’Àliga per a la velocitat, i l’Avet per a les proves tècniques)”. Un dels actuals líders de la Copa d’Europa, en la modalitat de gegant, és Joan Verdú, i Hidalgo va referir-s’hi assenyalant que “seria una coincidència fantàstica que fos la gran temporada del Joan”, i va afegir que “si les lesions el respecten i arribés a les finals en posició de podi, seria també una gran projecció per l’esquí del país i ens pot donar una empenta”.

tracking