poliesportiu

Noves mesures a l'esport

Salut decreta el 70% d’aforament per a activitats en interiors i permet el 100% en exteriors

Un assistent en un partit del MoraBanc Andorra accedint al pavelló amb el passaport Covid.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món de l’esport no ha quedat, evidentment, aliè al nou paquet de noves mesures de prevenció per frenar la propagació de la Covid-19 proposades pel Govern arran de l’empitjorament de la situació sanitària. Així, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar que a partir d’ara s’amplien els esdeveniments en què el control d’accés amb la pauta completa de la vacuna s’ha de fer de manera obligatòria.

A partir d’ara, s’haurà d’exhibir, mitjançant paper o codi QR, una prova que acrediti una de les tres casuístiques, el certificat Covid, el certificat de recuperació o un certificat de prova diagnòstica negativa a les instal·lacions esportives. A més, caldrà presentar-lo en esdeveniments exteriors de més de 1.000 persones [en el cas de l’FC Andorra o la selecció de futbol, per exemple], i en interiors de més de 100. Ara bé, en el cas dels esdeveniments esportius en interior que tinguin fins a 100 persones, el control d’accés mitjançant certificat Covid serà opcional i si es realitza els esportistes podran competir sense mascareta. Pel que fa als nous aforaments permesos a les activitats esportives, dues de les entitats més afectades són el MoraBanc Andorra i l’FC Andorra. Fins ara, al Poliesportiu es permetia la presència de l’aforament total, uns 5.000 espectadors, tots ells obligats a presentar el certificat Covid i dur la mascareta en tot moment. L’única variació és la reducció de l’aforament, ja que es torna al 70 per cent, és a dir, a uns 3.500 aficionats permesos, encara més de la quantitat de socis del MoraBanc Andorra, que són poc més de 2.000. Tampoc patirà gaire impacte l’FC Andorra, ja que en competicions exteriors es manté l’aforament total, del cent per cent, i només s’hauria d’aplicar l’obligatorietat de presentat la pauta completa de vacuna, una prova conforme s’ha passat la malaltia o una prova negativa. Finalment, en el cas dels esportistes federats, aquests podran prescindir de l’ús de la mascareta en les competicions de què formin part només si es realitza un control d’accés amb certificat Covid.

Ajornament a la lliga

En els casos d’augment dels contagis es va trobar fa uns dies un petit brot a l’FC Santa Coloma que va fer que el seu partit davant la UE Santa Coloma, el derbi colomenc corresponent a la jornada passada, la primera de la segona volta a la Lliga Multisegur, quedés ajornat. Els tres positius detectats a l’equip que dirigeix Franco Gross van obligar, segons el protocol de la FAF, a suspendre el partit. L’enfrontament, que s’havia de disputar diumenge 21, es jugarà el 8 de desembre a les 12.00 hores a la Borda Mateu.

tracking