Lewandowski i l'àrbitre fulminen la selecció (1-4)

La selecció cau davant la Polònia de Lewandowski en un partit condicionat per l’expulsió rècord de Cucu als 15 segons

Robert Lewandowski, el flagell de la selecció, va fer dos gols i va ser l'encarregat d'obrir el marcador.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En un obrir i tancar d’ulls, el guió previst per la selecció va quedar esmicolat. No havia acabat d’accedir el públic a l’Estadi Nacional quan una decisió de rècord Guinness, als 15 segons de l’inici, va començar a aplanar el camí per a Polònia. L’àrbitre escocès John Beaton va interpretar com a agressió i, per tant, vermella directa, un cop de colze de Cucu a Glik que, després de superar la incredulitat inicial, va fer més alpí el partit a la selecció. En poc més de 10 minuts van arribar les primeres dues fogonades. Lewandowski va fabricar-se l’espai i va vacunar Iker de xut creuat (0-1) i Jozwiak va ampliar el marge al minut 11 definint amb solvència (0-2).

Entrar bé al partit era innegociable per a la selecció a qui els imponderables van obligar a arremangar-se massa d’hora i, malgrat la derrota parcial i la diferència alarmant de criteri de Beaton, va saber competir i abrigar-se mentre va tenir benzina. Fins i tot, a l’ocàs del primer temps i en un arravatament d’orgull, Andorra va aconseguir restar. Marc Vales va fregar un llançament de falta de Cervós suficientment per anotar la diana de l’honor tricolor (1-2). Abans de la retirada a vestidors, amb escridassada al jutge escocès, Milik va tornar el cop i va fer el tercer per al conjunt polonès.

Emmanillar Robert Lewandowski, allunyar-lo de la zona d’influència, fer el partit llarg i aspre i, en definitiva, engabiar el davanter del Bayern de Munic seguia sent prioritat en un altre partit que, mentalment, s’havia d’iniciar amb empat a zero. El killer polonès, malgrat els gols i alguna acció episòdica, no es va moure amb comoditat però va ser murri a l’hora d’aprofitar les escletxes. Andorra no va defallir amb una defensa tupida, cinc homes amb la lliçó apresa –Moi San Nicolás, Alavedra, Llovera, Marc Vales i Cervós, amb les ajudes de segona línia, i amb un abnegat treball coral va saber claudicar amb el cap ben alt. El seleccionador tricolor va donar rodet a Berto Rosas, que debutava amb l’absoluta, i mentre Andorra ja anava amb la llengua fora, Lewandowski va arrodonir amb la segona diana un 1 a 4 que va semblar desmesurat tenint en compte els massa factors que van penalitzar.

ES COMPLEIXEN 25 ANYS DEL PRIMER PARTIT OFICIAL DE LA SELECCIÓ, DAVANT ESTÒNIA

Tal dia com avui, un 13 de novembre del 1996, la selecció nacional va disputar a l’Estadi Comunal el primer partit de la seva història. L’equip dirigit per Isidre Codina va perdre per 1 a 6 davant Estònia en un enfrontament en què els tricolors van resistir més de mitja part i, fins i tot, van ser capaços d’empatar “en una brillant jugada que va rematar Agustí Pol” tal com va recollir la crònica del Diari de Pere Cerón. A partir de l’empat, però, els andorrans es van enfonsar i van rebre cinc gols més, quatre d’Arbeiter, que es va erigir en un veritable malson. “La selecció va complir l’objectiu que, almenys, s’havia marcat en el debut, donar la cara contra Estonià, i ho va fer durant 60 minuts”, va detallar Cerón, just abans de la davallada física. Andorra va formar amb Sànchez, Carvet, López, Moragues, Obiols, Pol, Johnny, Félix Àlvarez –l’actual president–, el recordat Jordi Lamelas, Lucendo i Juli Sànchez.

tracking