Amenaça Lewandowski

La presència del davanter centra tots els focus en la visita de Polònia a l’Estadi Nacional

El davanter del Bayern i de Polònia, Robert Lewandowski, entrenant a l'Estadi Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El davanter del Bayer de Munic i candidat a la Pilota d’Or, Robert Lewandowski, serà, sens dubte, la principal atracció del partit d’aquest vespre a l’Estadi Nacional entre Andorra i Polònia.

L’enfrontament, penúltima cita de la fase de classificació per al Mundial de Qatar 2022, posarà a prova la psicologia de la selecció tricolor i la capacitat d’aconseguir engrillonar un dels millors killers del món. Part de l’hipotètic èxit del grup de Koldo Álvarez de Eulate passarà, evidentment, per allunyar tot el possible Lewandowski. “Ens esperem la millor Polònia, ja que si guanya es podria assegurar la segona plaça del grup. Anul·lar Lewandowski és una prioritat però ho faríem malament si ens oblidem de la resta”, va apuntar el seleccionador. Per aconseguir rèdit en un partit tan exigent, Koldo creu que s’ha de fer “un partit llarg, que hi estiguem a dins el màxim temps possible, i entrar bé a l’enfrontament des de l’inici serà cabdal”. Després d’assolir el gran objectiu del rècord de punts en una fase de classificació –gràcies als sis punts sumats davant San Mari­no–, la selecció ja es marca altres reptes. El migcampista Marc Pujol va comentar que “queden dos partits i la nostra motivació és la mateixa. Les nostres fites històriques són cada partit i l’objectiu és intentar puntuar cada partit que disputem”. En termes semblants es va expressar el seleccionador andorrà, que va explicar que “si no tinguéssim altres objectius no tindria sentit ser aquí. Hem de tenir l’esperança de poder puntuar i sabem que ens tocarà patir”. De Polònia, Koldo va apuntar que “juntament amb Albània és la selecció del nostre grup que més ha crescut i és un bloc molt potent tècnicament i físicament”. Per part seva, el seleccionador del combinat polonès, Paulo Sousa, va indicar que s’esperava una Andorra “més agressiva perquè juga a casa”, i també que és un equip “ben organitzat i els jugadors s’ajuden entre ells”.

El jove davanter de l’Atlètic Montsó, Albert Rosas, és la principal novetat de la llista tricolor –juntament amb De Pablos, Reyes i el retorn de Ludo–, que perd Marc Rebés per lesió.

El candidat a la Pilota d'Or Robert Lewandowski entrenant amb alguns companys de selecció a l'Estadi Nacional.

tracking