Olimpisme

Sis esportistes opten a la beca solidaritat

Mònica Doria, Vicky Jiménez, Pol Moya, Nahuel Carabaña, Bernat Lomero i Maria González, l’elecció del COA per obtenir ajuts

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Olímpic Andorrà ja ha presentat davant del COI (Comitè Olímpic Internacional) la selecció de sis esportistes candidats a obtenir una beca de Solidaritat Olímpica per al cicle olímpic que conclou amb els Jocs de París 2024. Aquesta llista que ha confeccionat el COA la compon, segons ha pogut saber el Diari, Mònica Doria, Vicky Jiménez, els atletes Pol Moya i Nahuel Carabaña, el nedador Bernat Lomero i la gimnasta Maria González. El cribratge final, resolt d’una primera nòmina d’onze esportistes presentats per les diferents federacions, ha estat elaborat per la comissió tècnica del COA que espera, ara, la decisió del COI, que no s’hauria de demorar més enllà del mes de desembre. La beca de Solidaritat Olímpica és una ajuda que fins ara era de 1.000 dòlars mensuals, però que podria pujar a 1.500 dòlars, i que s’atorga als esportistes que tenen potencial de poder classificar-se per als Jocs. La previsió del comitè andorrà, que ha respectat al màxim la igualtat de gènere que demana el COI –tres nois i tres noies– és que es pugui aconseguir que cinc esportistes siguin becats, un més que en l’actual cicle olímpic.

A l’elecció que semblava assegurada de Mònica Doria i Vicky Jiménez, dos pals de paller de l’actual esport andorrà, s’hi han afegit un nedador, Bernat Lomero, dos atletes –Carabaña i Mo­ya– i una gimnasta, Maria González. Lomero ha estat, doncs, l’únic escollit d’entre els quatre proposats per la Federació de Natació (FAN), que també va posar sobre la taula Tomàs Lomero, Patrick Pelegrina i Nàdia Tudó. Des de la FAN van fer aquestes peticions després de la polèmica de l’estiu passat, quan el COA va esgrimir que la natació no tenia cap becat com a argument per no acceptar les places d’universalitat perquè Bernat Lomero i Nàdia Tudó participessin als Jocs Olímpics de Tòquio 2021. El gran beneficiat va ser l’atleta Pol Moya, que ha estat proposat pel COA per obtenir l’ajuda, juntament amb Nahuel Carabaña, d’entre els quatre candidats de la Federació d’Atletisme, i que completaven Aina Cinca i Duna Viñals. Finalment, la gimnasta Maria González, amb tres anys de dur entrenament al CAR de Sant Cugat, ha estat la sisena seleccionada per obtenir l’ajut olímpic.

tracking