Un mal inici castiga el MoraBanc a les Canàries (79-70)

El MoraBanc Andorra cau a la pista del Lenovo Tenerife, que va saber gestionar una renda de 20 punts

Kyle Wiltjer anota davant l'oposició de Drew Crawford.ACB PHOTO / E. COBOS

Andorra la Vella

El MoraBanc Andorra va sumar ahir la sisena derrota de la temporada a la Lliga Endesa després de caure amb claredat en la seva visita a les Canàries. El Lenovo Tenerife, comandat per un estel·lar Huertas (15 punts i 21 de valoració), va demostrar la seva superioritat des de l’inici i va gestionar una renda que va arribar a ser de 20 punts sense excessiu patiment. Els tricolors, llastrats per l’estat físic de Tunde i Diagne, van entrar freds al partit i d’ençà van anar a remolc dels locals malgrat la rebel·lia de Jelínek (21 de valoració i 18 punts) i Miller-McIntrye (20 punts i 16 de valoració).

Sense trobar la manera d’aturar Guerra a la pintura, els tinerfenys es van avançar amb un parcial de 6-0 i Ibon va moure ràpidament la banqueta per tractar d’aturar la sagnia. Els locals, però, seguient dominant amb puny de ferro i només Miller-McIntyre semblava capaç de treure l’orgull tricolor. A falta de quatre minuts, l’afició insular va rebre amb una atronadora ovació Shermandini, que tornava a trepitjar el parquet després d’un mes i mig de baixa. L’alè del públic va donar ales als insulars, que van finalitzar el primer quart amb un contundent 21-8, al qual Huertas va afegir la cirereta gràcies a una genialitat sobre la botzina.

A la represa, els tinerfenys no van aixecar el peu de l’accelerador i van arribar a tenir una renda de 19 punts d’avantatge amb el 31-12 del marcador. En el conjunt tricolor, Hannah seguia desconnectat del joc ofensiu, Morgan, imprecís amb tres pèrdues de pilota i Noua, erràtric en el llançament de dos (0/2) i des de la línia de tres (0/3).

L’entrada de Diagne va donar consistència en defensa i Jelínek va carregar-se l’equip a les espatlles amb nou punts que van permetre encadenar un parcial favorable de 0-8, arribant al descans amb un resultat de 35-22.

La connexió de Miller-McIntyre i Jelínek (ambdós van fer 13 dels 22 punts del tercer quart) va mantenir, per moments, el MoraBanc viu en el partit (41-33). No obstant això, el particular festival de triples de Wiltjer (3/7) i Sastre (2/3), units a l’omnipresent Huertas, va tornar a deixar palesa la superioritat dels locals establint 20 punts de diferència (64-44) al concloure el tercer quart.

Els tricolors van tornar a ensenyar les dents de la mà de l’escorta nord-americà, que va fer set punts en els 2:46 que va estar a la pista, però una tècnica –abans havia fet una antiesportiva– el van obligar a marxar del camp amb 66-54 just quan més decisiu estava sent. Hannah amb nou punts i Diagne amb cinc punts van escurçar distàncies al darrer quart per maquillar un resultat que no va arribar a fer patir els locals.