Motociclisme

Toni Bou vol sumar el 30è títol a Andorra

El pilot resident, amb 14 mundials ‘indoor’, atracció d’un campionat exprés amb només dues dates

Ahir es va presentar l'X-Trial, que se celebrarà dissabte al Poliesportiu.TONY LARA / ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Campionat del Món d’X-Trial torna dissabte vinent a fer acte de presència al Poliesportiu d’Andorra després d’un any d’absència per la pandèmia. I ho farà, novament, amb el pilot resident Toni Bou monopolitzant els focus a l’assalt del trentè títol mundial de trial, 15 en outdoor i 14 en indoor.

El gran al·licient de l’edició d’enguany del campionat és la seva curtíssima durada, amb només dues curses –Andorra i Barcelona– al calendari i la possibilitat de ser campió del món amb només un parell de cites. Bou va reconèixer a la presentació de l’esdeveniment que jugar-se un títol mundial en només 15 dies pot arribar a condicionar. “Serà difícil defensar el títol però estic motivat i no deixa de ser un repte dels pocs que, potser, em faltaven”, va explicar. El pilot va comentar que “serà una cursa molt igualada, on sis o set pilots són capaços de guanyar, i això assegurarà una gran competència i un gran espectacle”. Bou, que va assegurar trobar-se en molt bona condició física, va afegir que “optar al títol número 30 és una cosa que mai hauria pogut somiar”. A banda del campió del món, Adam Raga, Jeroni Fajardo, Matteo Grattarola, Jorge Casales, Jaime Busto, Gabriel Marcelli, Miquel Gelabert i Toby Martin també seran presents a la prova andorrana, amb un sistema de competició que dividirà els nou pilots en tres grups. Tots ells disposaran de sis minuts per cobrir un recorregut de sis zones i els tres que acumulin més punts de penalització quedaran fora de la segona ronda. Els sis millors quedaran repartits en dos grups segons la classificació, per una banda el 6è, 3r i 2n i per l’altra el 5è, el 4t i el 1r, que sortiran a fer les sis zones individualment.

A la presentació de l’X-Trial hi era present el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol –que va destacar “l’aposta de la parròquia pel motociclisme i la importància de tenir aquest Mundial a Andor­ra la Vella”– i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, que va subratllar “la capacitat d’Andorra d’acollir grans cotes mundials i la capacitat de transformació i treball que hi ha al Principat”.

tracking