Els isards cauen per la mínima (18-19) amb Bòsnia

Andorra cau a l’Estadi Nacional contra Bòsnia amb una penalitat encaixada al darrer instant

La selecció andorrana, tot i la remuntada a la segona part, va perdre contra Bòsnia.Fernando Galindo

La selecció de rugbi va perdre ahir a l’Estadi Nacional davant el combinat de Bòsnia i Hercegovina, en el segon partit de l’Europeu a la Conferència 2 Sud. Els isards, tot i refer-se a la segona part i eixugar part de la diferència, perdien 5-13 al minut 51, van acabar dominant 18-16 a falta de dos minuts i perdent per 18-19 amb una penalitat en el darrer minut.

Després de la victòria contra Turquia a la primera jornada de la competició, el quinze de Thierry Barbière i Paul Alieu es presentava davant l’afició dos anys després del darrer partit i amb la il·lusió d’assolir un triomf que atorgués la segona plaça del grup als andorrans. Bòsnia va començar amb un bon to i es van avançar al minut 28 amb un xut a pals de Bisic. Tot i trobar molts problemes per superar la defensa balcànica, una gran acció de Sam Franken, desfent-se de tres defensors i plantant la pilota, els isards van poder marxar al descans amb un marcador favorable de 5-3. A la represa hi ha va haver molt més moviment a l’electrònic i Bòsnia va sortir més autoritària, dominant en atac i en defensa. Un xut a pals de Bisic i un assaig de Topcic, després d’una melé molt a prop de la línia de marca, afegit a la transformació del mateix Bisic, van atorgar als balcànics un còmode avantatge de 5-13, ben entrat el segon temps. Poc després, Leon Laguerre va retallar amb un xut a pals que va posar el 8-13, tot i que Bòsnia va replicar amb un nou xut de Bisic i un 8-16 que semblava posar coll amunt la situació. En aquest punt va arribar la reacció andorrana, amb un xut de Laguerre que posava l’11-16, un altre assaig de Sam Franken i una transformació de Laguerre que feia efectiva una brillant remuntada. Nedar per morir a la riba i va ser, per variar, Bisic qui va evitar una victòria més que merescuda per la selecció. “Fa molta ràbia perquè hem de tenir en compte que tenim un equip molt jove, amb una mitjana de 21 anys, i han competit davant un equip que té molts jugadors a Federal 1 i Federal 2. Estic molt orgullós d’ells”, va explicar un dels tècnics, Paul Alieu. Andorra jugarà a l’abril contra Bulgària a l’Estadi Nacional.