El Pavelló segueix de festa (83-74)

El MoraBanc Andorra despatxa l’Unicaja i assoleix la tercera victòria del curs amb Jelinek com a màxim anotador

Oriol Paulí i Tunde Olumuyiwa lluiten per un rebot amb un jugador de l'Unicaja.Fernando Galindo

El Sweet Caroline de Neil Diamond va sonar més dolç que de costum. O, almenys, va ser la sensació que va fer. Amb cinc jugadors per sobre dels 10 punts, Jelinek (15), Hannah i Miller-McIntyre (13), Olumuyiwa (12) i Crawford (10), el MoraBanc Andorra va acabar pastant contra Unicaja un triomf fomentat en un esplèndid tercer quart i una defensa de ferro, amb Tunde i Paulí com a soldats més incisius (83-74).

Van destapar les hostilitats sense badar tricolors i malaguenys, enrocats en un intens intercanvi de cops que el MoraBanc va trencar al darrer tram de la mànega inicial (20-11) i que va obligar Katsikaris a refredar l’enfrontament. Jelinek i Miller-McIntyre dictaven la partitura que va portar els andorrans endollats a la primera aturada (23-15). Unicaja va sortir amb un 2-10 al segon quart amb triples de Jaime Fernández i Alberto Díaz per arribar a igualar la situació, tot i que els tricolors es van corregir amb una ràfega de vuit punts que atorgaven aixopluc amb el 33-25. La seqüència es va repetir i l’equip de Katsikaris va replicar sempre els estiraments del MoraBanc i del 37-32 es va passar en poc més d’un minut al 37-38 amb el qual es va marxar a l’entreacte. Unicaja va dominar la segona entrega amb els massa vaivens i arestes que mantenien els de Navarro amb el jou i no els deixava fer l’estirada definitiva.

Obligats a enfocar-se, els tricolors van recuperar el millor quintet, amb Hannah per Miller-McIntyre, van apujar el to defensiu i van esmolar el punt de mira. Tres triples, un de Jelinek i dos de Hannah, i uns minuts de sobrat d’Olumuyiwa –un tap, una esmaixada i quatre punts– va abocar en un 58-42 que significava el més confortable dels matalassos. El MoraBanc va deixar en 10 punts l’Unicaja en el tercer quart i va obsequiar amb un parcial feridor de 21-4 en set minuts que amenaçava de fondre els malaguenys, superats per la inèrcia tricolor i magolat per les seves errades. Un parcial de 0-5 del grup de Fotsikaris el van sufocar Crawford i Paulí per recuperar l’avantatge dels 15 punts (62-47). Els darrers batecs del parcial van tornar a mostrar quelcom ja sabut, la dificultat de sotmetre aquest equip si el balanç defensiu, l’energia i la gana, el control del rebot i l’encert van de la mà. Capitalitzats per Barreiro, novament els andalusos van treure la poteta negant-se a claudicar, i van aplicar un 2-8 de sortida de l’últim quart que obligava a arremangar-se per no arriscar innecessàriament la victòria (64-58). Sense perdre pistonada ni la perspectiva, i tot i alguns escarafalls d’Ibon a la banqueta, el MoraBanc va fer tot el necessari per cordar un triomf de confirmació.

"HEM JUGAT EL PARTIT QUE VOLÍEM"

Ibon Navarro, el tècnic del Morabanc es va mostrar molt satisfet i va explicar que “hem jugat el tipus de partit que volíem, amb una gran feina al tercer quart, i tot basat en el nivell defensiu”.

Codi Miller-McIntyre, en una acció defensiva davant Francis Alonso, ahir.