L'hora de consolidar-se

La victòria a l’Eurocup i la millora evident en els darrers partits demana al MoraBanc Andorra la confirmació contra l’Unicaja

L'hora de consolidar-seFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La certificació de la primera victòria a l’Eurocup davant el Dolomitti Energi Trento va suposar peral MoraBanc Andorra una bafarada d’oxigen per redreçar la trajectòria a l’aparador continental. De retruc, va servir per confirmar que el camí correcte és aquest, tot i els grumolls i els daltabaixos. L’aparició aquesta tarda de l’Unicaja Màlaga al Poliesportiu hauria de permetre als tricolors, en cas de victòria, obrir la porta a la consolidació de la seva filosofia i a la implementació del que vol el tècnic, Ibon Navarro, que ofereixi el grup.

Despatxar amb èxit els partits contra el Joventut a Badalona i a casa contra el Gran Canària, tot i la passada derrota davant el València Basket al darrer sospir, va ser l’indicatiu al qual s’agafa el cos tècnic i el vestidor del MoraBanc Andorra per tenir opcions davant el conjunt malagueny. Navarro va comentar que “és clar que la nostra millora arriba quan defensem millor, per tant si volem guanyar haurem d’estar bé en defensa”, amb referència a la tirada dels tricolors a proposar partits amb anotació baixa per competir fins al final. “Si deixem el rival en una forquilla de 70-80 punts tindrem la capacitat de fer-ho”, va subratllar el tècnic vitorià. L’entrenador tricolor va assegurar que una vegada immersos en la rutina de dos partits per setmana, amb la inclusió de l’Eurocup al calendari, el més important és arribar al següent compromís “físicament bé que amb un partit més treballat”. En aquest sentit, Navarro va afegir que “nosaltres hem de fer el nostre joc, que és el que intentem fer des de l’agost”. Amb les baixes conegudes de llarga durada de Gal Mekel, Sergi García i Nacho Llovet, Navarro va destacar que té “una plantilla amb jugadors versàtils”, com Miller-McIntyre o Paulí, que poden, en un moment donat, ocupar la posició de base. Sobre el rival, l’Unicaja Màlaga, el tècnic tricolor va apuntar que “té una defensa molt sòlida i un perímetre molt perillós” i que el grup de Fotsis Katsikaris presenta una gran capacitat ofensiva, “especialment en els exteriors, que ja sabem que tenen molt talent. Serà important controlar el rebot”. Homes com l’extricolor Jaime Fernández, Darío Brizuela, Axel Bouteille o el jove Yannick Nzosa, a la pintura, centraran part dels focus de l’equip malagueny. Per part seva, l’aler Oriol Paulí va comentar que “necessitàvem que arribés l’Eurocup per créixer com a equip i poder fer un pas endavant”.

L'Unicaja, una notable rotació

El del Martín Carpena és un equip d’un formidable talent i amb molta metralla que també va destapar la temporada amb algunes arestes. L’entrenador, Fotsis Katsikaris, va declarar sobre el MoraBanc Andorra que “és un equip que al principi de temporada, com que té membres nous, li ha costat encaixar amb la filosofia d’Ibon Navarro, però ara està millor”. Per al tècnic grec, el tricolor és un bloc “que té talent, físic, juga a casa i serà un partit dificilíssim, per la qual cosa hem de jugar molt bé. Hem de defensar bé, ja que corren bé per la pista i produeixen molts punts”. Un partit farcit d’al·licients que significaria la confirmació per a l’equip que pugui endur-se’l.

ELS PRECEDENTS SÓN DE L'UNICAJA

Tot i que el MoraBanc va guanyar al Martín Carpena el darrer partit que va enfrontar els tricolors i l’Unicaja, els precedents marquen 14 victòries dels malaguenys en 20 partits.

tracking