La selecció arrencarà la Nations al juny

El canvi de data del Mundial del 2022 obligarà a avançar la tercera edició de la competició

Duel de la selecció absoluta de la Nations League a l'Estadi Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La selecció absoluta de futbol coneixerà el 7 de desembre els rivals a la tercera edició de la Nations League. La competició arribarà amb novetats, i és que no es disputarà durant les aturades del setembre, octubre i novembre com havia passat a l’estrena del torneig i a l’edició posterior, sinó que l’inici s’haurà d’avançar al juny. El motiu d’aquest canvi de dates és el Mundial del 2022, que obligarà a canviar el calendari internacional de l’any vinent per poder encabir la cita reina del futbol entre el 21 de novembre i el 18 de desembre de l’any 2022.

De cara a l’any vinent es mantindrà l’aturada del setembre, però s’eliminarà la de l’octubre. A més, s’ampliarà la del juny, que serà del 30 de maig al 14 de juny, per tal que es puguin jugar quatre partits. Aquesta aturada és, precisament, la que aprofitarà la UEFA per jugar el gruix de la Lliga de les Nacions, ja que quatre de les sis jornades de la fase de grups de la competició es disputaran durant aquesta aturada, concretament entre el 2 i el 14 de juny del 2022. Els altres dos partits es jugaran entre el 22 i el 27 de setembre.

Pel que fa als rivals, Andorra ja coneix quatre dels sis possibles rivals que tindrà al sorteig del dia 17 de desembre a Montreux (Suïssa). La Lliga D, en la qual està enquadrada Andorra, està formada per set equips i hi haurà un grup de quatre i un altre de tres conjunts. La selecció absoluta ocupa l’últim lloc del rànquing de la Nations League i serà una de les tres seleccions del segon bombo de la Lliga D, juntament amb Letònia i San Marino, que podrien ser rivals del conjunt tricolor.

Al bombo de caps de sèrie, de moment està confirmada la presència de Liechtenstein i Malta, i els altres dos possibles rivals sortiran de les eliminatòries que quatre seleccions han de disputar al març per intentar evitar el descens. Kazakhstan i Moldàvia disputaran una d’aquestes eliminatòries, l’altra la jugaran Xipre i Escòcia, i els dos perdedors cauran a la Lliga D.

EL PREMUNDIAL DE FUTBOL SALA ES JUGARÀ A L'ABRIL

La selecció absoluta de futbol sala que dirigeix Talín Puyaltó coneixerà els rivals al Premundial el 7 de desembre. La UEFA ha reestructurat la fase de classificació per al Mundial del 2024 i Andorra arrencarà la participació amb la ronda preliminar que es jugarà entre el 4 i el 13 d’abril del 2022. En cas de passar, la següent ronda seria el 2023.

tracking