motociclisme

Toni Bou no oblida l'escola

El 29 vegades campió del món de trial segueix tenint la creació d’una acadèmia de pilots al país com a gran il·lusió

El pilot resident i campió del món, Toni Bou, en un moment de l'entrevista d'ahir a l'espai 'Parlem-ne', a Diari TV.Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

És una il·lusió ben present i que, malgrat els entrebancs, encara té inamovible al cap, la de poder crear una escola de pilots a Andorra. Arrelat al Principat, el pilot resident i 29 vegades campió del món de trial, Toni Bou, va explicar al programa Parlem-ne, de Diari TV, la televisió del Diari d’Andorra, que no ha variat gens aquesta voluntat i que treballa per poder-ho aconseguir.

Inicialment, la proposta abraçava Naturland com a seu central però, finalment, es va desestimar i aquesta opció està totalment descartada. “En aquell moment no es va poder fer”, va exposar Bou, que acabava d’aterrar al país i que no va trobar “algú que econòmicament ajudés i que s’hi pogués dedicar”. El pilot va remarcar que l’escola és un projecte que “tinc encara en ment i que estic convençut que acabarem fent”, però “sense patrocinadors és molt complicat”. Bou manté la intenció de fer una escola de pilots que doni continuïtat a l’equip de trial de base que ha impulsat aquest any juntament amb l’expilot de la Seu d’Urgell Jordi Pascuet, un equip amb joves promeses andorranes “per intentar trobar, en un futur, un campió del món de casa”. El pilot resident va fer un balanç molt positiu de la primera temporada d’activitat de l’equip i, “malgrat la pandèmia, s’està fent una gran feina”. A més, va afegir que la idea és “portar també gent de fora que tingui més nivell per ajudar els pilots andorrans i, a poc a poc, s’estan aconseguint coses”. De fet, enguany, el grup va ser tercer al Trial de les Nacions, una fita que mai s’havia aconseguit, i noms com Jordi Lestang, Gaudi Vall, Jan Gabriel o Valentí Cristina estan sonant molt fort darrerament. Amb 35 anys acabats de fer i amb 29 campionats del món al sarró –15 outdoor i 14 indoor– el llorejat pilot va deixar clar tenir corda, almenys, fins al 2024, “que és quan acaba el meu contracte”, i va assegurar que el seu futur estarà lligat al món del trial i a poder ajudar pilots que siguin competitius. En aquest sentit, va comentar que no pensa ni de bon tros en la retirada, tot i que “quan tenia 20 anys pensava que ho deixaria als 30” i que, quan ho faci, serà “perquè pensi que ja no soc suficientment competitiu i he arribat al meu límit”. De cara a la propera temporada pensa en el títol número 30, i en el treball que està fent tot el seu equip per posar a punt una moto nova “més potent i que s’adapti encara més al meu pilotatge” com a al·licient i motivació. Finalment, Bou va explicar que a Andorra es troba “molt millor del que pensava”.

tracking