esports d'hivern

El Mundial de triatló d'hivern torna al Principat

Naturland serà la seu de l’esdeveniment el 5 i 6 de febrer

Hans Christian Tungesvik va proclamar-se campió del món a Naturland.WORLD TRIATHLON

El Campionat del Món de triatló d’hivern tornarà a celebrar-se l’any vinent al país, segons va anunciar ahir la federació internacional de l’especialitat, World Triathlon. Enguany, però, la cita per decidir els campions del món serà més aviat que l’edició anterior i la prova de Naturland es disputarà el cap de setmana del 5 i 6 de febrer, ja que la temporada anterior va fer-se a final de març (del 19 al 21), i la prova va córrer perill a causa de la falta de neu. L'organització calcula que hi participin 500 atletes, que portaran unes 1.500 persones entre acompanyants, delegacions de les diferents seleccions i membres de la federació internacional.

Aquest Mundial de triatló d’hivern s’emmarca dintre de l’acord entre Govern i l’empresa Ironman per realitzar l’Andorra Multisport Festival, i l’any passat va comptar amb una participació d’uns 200 atletes de 16 països que van haver de recórrer 7,9 quilòmetres de cursa a peu, 12 en bicicleta de BTT i 10,7 en la modalitat d’esquí de fons. Més enllà de la competició a l’entorn de Naturland, Sant Julià de Lòria es tornarà a convertir en l’epicentre mundial del triatló d’hivern amb diferents activitats paral·leles, com la cerimònia d’obertura, un sopar de benvinguda i la instal·lació d’un village per als competidors, delegacions dels diferents països, així com marques i patrocinadors.

A la primera edició del Campionat del Món de triatló d’hivern celebrada al país els campions van ser el noruec Hans Christian Tungesvic i la competidora italiana Sandra Mairhofer. Andorra va estar representada per Xavi Jové, que va ser 16è.