REPORTATGE

Victòria amb 'M' de Marc Pujol

El migcampista de l’FC Santa Coloma és l’únic jugador present als cinc triomfs oficials de la selecció entre el 2004 i el 2021.

Marc Pujol, amb Justo Ruiz, al primer triomf oficial d'Andorra.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A la selecció absoluta de futbol victòria no s’escriu amb V, sinó amb M, concretament amb M de Marc Pujol. I és que l’actual migcampista de l’FC Santa Coloma és l’únic jugador que ha participat a les cinc victòries en partit oficial que registra el combinat nacional des de la seva creació, l’any 1996. A més, Pujol va ser present en dos dels quatre triomfs que Andorra ha aconseguit en duels amistosos, amb l’excepció de la primera victòria de la història, el 2000 contra Bielorússia (encara no havia debutat), i a la del 2018 davant de Liechtenstein a La Línea de la Concepción (estava lesionat de llarga durada).

A més, amb el 0 a 1 al partit de dimarts contra San Marino Marc Pujol va allargar aquella curiosa càbala tricolor que diu que Andorra només guanya partits oficials quan marquen Marcs, com ja havia passat anteriorment amb les dianes de Marc Bernaus (contra Macedònia), Marc Rebés (davant d’Hongria) i Marc Vales (davant de Moldàvia i de San Marino).

Igual que la resta dels companys, després de la victòria de rècord contra San Marino Pujol estava eufòric i emocionat, i va comentar que “és difícil trobar les paraules per expressar l’emoció”. A més, va afegir que “em ve al cap molta, molta i molta gent que avui no hi és, que hi ha estat, i també gent de fora de l’àmbit futbolístic. Crec que la d’avui és una victòria de molta i molta gent”. Encara en un núvol després del triomf al San Marino Stadium, el migcampista va comentar que “el balanç és superpositiu i ara hem de prendre’ns unes hores per gaudir-ho molt. És la cinquena victòria i a veure quan podem guanyar la sisena”. En la mateixa línia, el tècnic, Koldo Álvarez de Eulate, va assenyalar que “hem de gaudir avui tant com puguem perquè crec que és un dia molt important per a tots, però a partir de demà ja hem de treballar per intentar aconseguir la sisena victòria”.

En tot just un mes, Andorra tindrà l’oportunitat d’aconseguir la sisena victòria oficial amb la visita de Polònia (12 de novembre) i el desplaçament a Albània (15 de novembre). Sobre el paper, són dos duels poc propicis per aconseguir el triomf, però al final serà el futbol qui acabarà dient quan arriba la sisena victòria oficial.

Pujol, dimarts a San Marino.

tracking