Futbol

Victòria històrica d'Andorra a San Marino (0-3)

La selecció venç San Marino amb dianes de Pujol, Moreno i Cucu, i suma el primer triomf oficial de la història a domicili i la primera golejada

L'eufòria de la celebració del primer gol, de Pujol. Després marcarien Moreno i Cucu.FAF / XAVI MIRÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció va aconseguir ahir una victòria històrica i de rècord (0-3) contra San Marino en el que va suposar el primer triomf dels tricolors a domicili en partit oficial després de 184 duels, la primera vegada que aconseguien un triomf per tres gols de diferència, que també va servir per establir una nova plusmarca de punts d’Andorra en una fase de classificació, amb sis. La diana de Marc Pujol, únic jugador present a les cinc victòries oficials de la selecció, va encarrilar el triomf, un golàs espectacular de Moreno va deixar el partit vist per a sentència a l’inici de la segona meitat i Cucu va arrodonir la festa tricolor al San Marino Stadium al tram final.

El duel va posar-se de cara ben ràpid per a Andorra, i és que ni tan sols s’havia arribat als deu minuts de joc i la selecció ja guanyava gràcies a Marc Pujol, que va aprofitar un refús de Benedettini després d’un xut de Cucu per superar el porter local amb una gardela creuada. Els tricolors havien fet el més complicat, que era avançar-se, i van tenir el segon gràcies a Pujol, de nou, a la sortida d’un córner, però la rematada va sortir a fora. San Marino, que no volia sumar el partit número 100 consecutiu sense guanyar, va anar per l’empat, però no va aconseguir-lo ni amb una falta lateral que va treure la defensa, ni amb un apropament posterior que va treure Iker. Però l’oportunitat més clara va tornar a ser tricolor, tot i que Marc Pujol no va poder engaltar bé una pilota que li havia deixat amb el cap Cristian Martínez, i el duel va arribar 0 a 1 al descans.

A la represa, els sanmarinesos van posar una marxa més cercant, com a mínim l’empat, i van dominar la pilota d’inici, buscant sorprendre la defensa tricolor amb la pilota aturada, però va seguir el mateix guió que a la primera meitat i qui va colpejar va ser Andorra, amb un golàs espectacular de Sergio Moreno. Marc Pujol va treure un servei de cantonada i el migcampista de l’Inter Escaldes va engaltar un tir potent que va colar-se per l’escaire de la porteria de Benedettini. Els locals van moure la banqueta cercant una remuntada o, com a mínim, un empat utòpic, però el que va acabar arribant va ser el gol de Cucu, que va arrodonir una nit per a la història. El davanter del Formentera va aprofitar una pilota morta dins de l’àrea després d’un xut de Marc Pujol per fer el 0 a 3, el seu primer gol com a internacional absolut, i posar també el seu granet de sorra en una jornada per recordar del combinat nacional.

La selecció tancarà el mes vinent el Preeuropeu rebent Polònia a l’Estadi Nacional i viatjant a Albània per cloure la fase.

LA SUB 17 TANCA EL PREEUROPEU CONRA MACEDÒNIA

La selecció sub 17 tancarà avui el Preeuropeu de la categoria que està disputant a Irlanda amb el duel de la tercera jornada davant de Macedònia del Nord (14.00 hores). Els nois d’Òscar Sonejee van encetar aquesta fase amb una derrota per 5 a 0 contra els amfitrions amb les dianes de Ferizaj, O’Mahony, Zefi, Curtis i Vata, mentre que a la segona jornada la selecció sub 17 va perdre 1 a 0 davant de Polònia amb gol de Dziuba. Macedònia del Nord va empatar sense gols contra els polonesos i va caure 2 a 0 davant d’Irlanda.

Cucu i els defenses de San Marino observant com entra la pilota en el 0 a 1 de Marc Pujol.

tracking