Triomf històric de la selecció a San Marino (0-3)

Ha sumat la primera victòria oficial a domicili en 184 partits

Triomf històric de la selecció a San Marino (0-3)FSGC

La selecció nacional ha aconseguit a San Marino un triomf històric per 0-3 que suposa la primera victòria dels tricolors en partit oficial lluny del Principat, i la novena en la seva història (cinc oficials i quatre en amistosos). A més, amb aquest duel també ha establert un nou rècord del país en una fase de classificació, ja sigui per Mundial o Eurocopa, amb sis punts, superant així els cinc aconseguits al Premundial del 2006, i ha aconseguit guanyar un partit per més de dos gols per primer cop a la història. La diana de Marc Pujol (únic futbolista present a les cinc victòries oficials) als deu minuts ha obert la llauna, i un espectacular gol de Moreno a l'inici de la segona meitat ha sentenciat el duel, i Cucu, a les acaballes del partit ha posat la cirereta al pastís a la golejada.

El duel s'ha posat ben de cara per l'equip nacional, que als deu minuts ja manava 0-1 gràcies a la diana de Marc Pujol. Després d'uns primers instants de tempteig, el migcampista ha obert el marcador després d'aprofitar un refús del porter local a xut de Cucu. Pujol, present a les quatre victòries d'Andorra en partit oficial, ha engaltat un tir imparable per Benedittini i ha anotat el primer gol pels tricolors. Precisament el migcampista ha tingut el segon a la sortida d'un córner, però el seu tir ha anat fora.

San Marino, que buscava evitar el partit numero 100 consecutiu sense guanyar, ha anat a per l'empat, i ho ha provat amb una falta lateral i amb una altra aproximació que ha tret Iker. De fet, l'ocasió més clara a la primera meitat ha tornat a ser tricolor, i ha tornat a ser per Marc Pujol, que ha engaltat un xut després d'una jugada entre Moi San Nicolás i Cristian Martínez, però la seva rematada ha sortit fora just abans del descans.

A la represa s'ha seguit un guió similar, i és que un espectacular gol de Sergio Moreno als vuit minuts ha sentenciat el partit. Marc Pujol ha servit un córner des de l'esquerra, i el migcampista ha engaltat una volea imparable per Benedettini. Amb el 0-2, els locals han mogut la banqueta en busca de l'heroïcitat, però ha estat la selecció qui ha seguit dominant i gaudint d'oportunitats per fer encara més gran la ferida, tal i com ha aconseguit Cucu al minut 89 després d'aprofitar un refús d'un tir de Marc Pujol per fer el 0-3 que acabaria sent definitiu.

Els tricolors tancaran el Preeuropeu al novembre rebent primer a Polònia, i desplaçant-se posteriorment a Albània.