Premundial de futbol

La selecció busca la segona victòria a San Marino

La selecció visita San Marino amb l’objectiu de sumar el segon triomf del Premundial

La selecció en un entrenament.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció absoluta afronta aquesta nit contra San Marino una cita amb la història (20.45 hores, Serravelle), i és que més enllà del tòpic, en el cas que la selecció aconsegueixi aquesta nit la victòria serà el primer triomf oficial del combinat nacional a domicili i suposarà establir un nou rècord de punts en una fase de classificació, ja sigui per al Mundial o per a l’Eurocopa. L’anterior millor marca data del Premundial d’Alemanya 2006, en què l’equip va sumar cinc punts després de vèncer a casa contra Macedònia i empatar amb Finlàndia, i d’igualar a domicili sense gols contra els macedonis, i al Premundial de Rússia 2018 es van obtenir quatre punts, amb el triomf contra Hongria i i l’empat davant de les Illes Fèroe, o a la primera edició de la Nations League amb quatre empats.

En el record hi ha el triomf de fa tot just un mes per 2 a 0 a l’Estadi Nacional contra el conjunt sanmarinès, tot i que el tècnic dels tricolors, Koldo Álvarez de Eulate, no va voler mirar cap enrere i va voler restar importància a aquell triomf per al partit d’avui. En aquest sentit, el seleccionador va assenyalar que “demà comencem des de zero i espero un partit diferent perquè San Marino juga a casa”, i va afegir que “espero un bloc més alt i que ens compliqui la situació, tal com intenta fer el nostre rival en tots els partits”. A més, encara sobre el rival, va afegir que “ha millorat molt en els darrers anys, i els fruits d’això es van veure amb els resultats de l’última Nations League”. Per últim, va cloure que “crec que serà un partit molt complicat, i els duels així es decideixen en els petits detalls”. Des de dintre del camp, en canvi, el capità, Marc Pujol, va assenyalar que espera “un partit similar al que vam jugar a Andorra, força igualat”, i va agregar que “crec que els dos equips intentarem cometre poques errades, i imagino que San Marino intentarà aprofitar el factor de jugar com a local”.

Sobre el paper, una de les claus per al duel d’aquesta nit serà la pilota aturada, i és que al triomf del partit d’anada, les dues dianes andorranes obra de Marc Vales van arribar així. Amb referència a aquest aspecte del joc, Pujol va manifestar que “la pilota aturada és una de les armes que tenim, i crec que San Marino també. Les seleccions que tenim un nivell més baix com nosaltres o ells basem una part important del joc en aquest aspecte, i tindrà un paper decisiu tant defensivament com ofensiva”. De la seva banda, Koldo va assenyalar que “els gols a pilota aturada compten igual i hem de ser capaços de generar situacions d’aquest tipus”.

Ilde Lima i Christian García es perdran el partit per lesió, mentre que Marcio Vieira, Albert Alavedra i Moi San Nicolás estaran a disposició de Koldo després de complir sanció dissabte.

LA SUB 21 AGUANTA 67 MINUTS PERÒ ACABA CAIENT CONTRA ANGLATERRA

La selecció sub 21 va caure per la mínima (0-1) contra Anglaterra al duel del Preeuropeu de la categoria a l’Estadi Nacional. La diana d’Smith Rowe al minut 67 va decantar un partit en què els visitants van jugar amb un menys gairebé tota la segona meitat per l’expulsió de Brewster al 54, i on va haver certa polèmica amb el gol anglès. La jugada va néixer d’un córner favorable a Andorra en què els jugadors van queixar-se que l’àrbitre estava al mig i no va deixar rematar Izan Fernàndez, i a partir d’aquí els britànics van lligar un contraatac de llibre per deixar Rowe plantat sol davant de Ion Rodríguez per fer el 0 a 1 que acabaria sent definitiu. El duel va seguir el guió previst amb Anglaterra dominant el partit, però sense tenir gaire profunditat ni generar ocasions gaire clares. De fet, les aproximacions a la primera meitat van ser amb tirs llunyans queRodríguez va poder evitar. A la represa van posar una marxa més, i l’expulsió de Brewster va esperonar-los encara més per anar en busca del gol. Els visitants van tenir-ne un parell amb centrades laterals, i a la tercera va arribar la diana que acabaria sent definitiva. Andorra, completament fosa, va intentar l’empat, però només va inquietar amb una arribada de Bellido per l’esquerra que no va trobar rematador. La sub 21 s’atura ara fins a l’any vinent i seguirà al març amb el Preeuropeu, retornant primer la visita a Anglaterra i rebent posteriorment la República Txeca a l’Estadi Nacional intentant sumar els primers punts d’aquesta fase.

tracking