El tir, un dels problemes del MoraBanc

Més enllà de la falta de competitivitat en alguns trams i una defensa destensionada, el llançament està sent un llast

El tir, un dels problemes del MoraBanc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El començament de temporada està esdevenint un veritable malson per al MoraBanc Andorra. El descoratjador camí fins ara traçat a la Lliga Endesa, amb quatre derrotes en quatre partits, i els moments en què l’equip no ha competit i ha estat molt per sota de les expectatives, va fer que a principi d’aquesta setmana el president, Gorka Aixàs, sortís públicament a pessigar l’orgull de la plantilla tricolor. Ara bé, més enllà de les sensacions, de la falta de competitivitat en molts trams dels partits i la destensió en defensa, hi ha un aspecte cabdal a l’hora d’explicar el trist inici de l’equip d’Ibon Navarro a la Lliga Endesa, el tir. El MoraBanc Andorra és el segon pitjor equip del campionat en percentatge en tirs de dos, de tres i el pitjor en tirs lliures.

En el llançament de dos, els tricolors acumulen un 45,6% d’encert, superant només el Fuenlabrada, que té un 43,1%. En aquest apartat, l’equip ha convertit només 22 llançaments dels 48,3 que ha intentat. Arteaga i Miller-McIntyre, amb poc més de quatre convertits, ofereixen les prestacions més potables. En el tir des dels 6,75, la ferida també sagna i és prou aclaridora. Amb un 29,7% d’encert, el MoraBanc només supera el Reial Betis que exhibeix un 29%, i és el segon pitjor equip de l’ACB amb només 6,8 triples convertits de 22,8 de mitjana. Jelinek, amb 1,7, i Noua, amb 1,3, són els jugadors que presenten millors números. En l’apartat del tir lliure, tot un mal endèmic, l’equip tricolor presenta els números més tristos i és el pitjor equip de la Lliga Endesa amb un 63,5% d’encert que respon a 11,8 tirs de gairebé 19 intents.

Revàlida contra el ‘Granca’

Si ben és cert que el capítol del tir i el trist percentatge d’encert ha llastat l’equip, el MoraBanc Andorra sap que afronta tota una revàlida diumenge al Poliesportiu contra l’Herbalife Gran Canària. El baix rendiment d’homes que havien aterrat per seu claus ha encès les alarmes de la cúpula, que no amaga la necessitat d’agitar el vesper i que va provocar que el president Aixàs fes una pública i dura estirada d’orelles a la plantilla per generar tensió. La setmana està sent intensa i dura, de treball insistent i de convenciment que cal un gir copernicà al joc i els resultats. Alguns jugadors saben que estan assenyalats, que el seu nom es troba entre els nominats per tallar el seu contracte i una derrota diumenge contra el GranCa podria precipitar els esdeveniments. Ara bé, tot i el desencís i la sorpresa pel baix rendiment de l’equip, tallar contractes no és tan fàcil com pot semblar. Hi ha un acord signat i una quantitat a cobrar.

FRANCESC SOLANA PENTINA EL MERCAT I VINDRÀ ALGUN REFORÇ

El director general del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, fa cert temps que pentina el mercat en la recerca d’algun jugador interessant que pugui reforçar la plantilla. Tot i que, evidentment, el seu càrrec l’obliga a estar sempre atent, la baixa per dos mesos i mig de Sergi García –amb un trencament muscular a l’isquiotibial de la cama dreta– i el baix rendiment d’alguna peça que podria provocar el seu tall de contracte ha provocat que l’arribada d’algun jugador nou sembli, ara, una mica més urgent.

tracking