Alieu i Barbiere, nous tècnics dels 'isards'

Magallón i Lucas deixen la banqueta per “la pèrdua del pols de la selecció” després de la Covid

El nou equip tècnic de les seleccions amb el president, Jean-Marc Flaux.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Paul Alieu i Thierry Barbiere prendran el relleu de Josep Magallón i Peter Lucas a la banqueta dels isards en una nova etapa que arrencarà aquest mateix dissabte amb la disputa del duel de l’Europeu a la Conferència 2 sud que enfrontarà el combinat nacional amb Turquia.

L’anterior tàndem tècnic va entrar al càrrec l’agost del 2017 i Magallón va explicar ahir que deixa la selecció “perquè aquest tall d’un any i mig [per la Covid] s’ha fet llarg amb canvis a les juntes o jugadors nous, i això ha fet que el Peter i jo haguem perdut una mica el fil”. A més, va afegir que “vam pensar que amb aquest projecte nou amb molts joves el millor era que hi hagués un nou staff”. L’extècnic va explicar que la junta directiva els havia ofert seguir i, de fet, seguiran lligats a l’estructura, a més d’agrair l’experiència i pel “privilegi de capitanejar la selecció”.

Pel que fa als nous tècnics, Paul Alieu va manifestar que “és un orgull ser seleccionador”, i va afegir que “ens va agafar una mica de sorpresa, però quan fa tants anys que defenses aquesta samarreta no pots dir que no”. Pel que fa a l’estil de joc, va assenyalar que “hi haurà moltes coses que s’assemblaran, però cadascú porta sempre algun canvi i també hi ha jugadors nous”. De la seva banda, Thierry Barbiere va afirmar que “és un projecte a mitjà i llarg termini, i la seva evolució estarà marcada per la qualitat dels jugadors joves”.

Els nous isards debutaran dissabte a Turquia amb una convocatòria que inclou nou jugadors que s’estrenen com a internacionals, en una llista que combina les novetats amb d’altres jugadors amb experiència.

A més d’Alieu i Barbiere, també es van presentar la resta de tècnics de les seleccions, amb Dani Raya com a seleccionador absolut femení (l’equip tornarà a jugar el 30 d’octubre a l’Estadi Nacional contra l’Arieja), i Seba Barrera i Fede Aguiar com a tècnics de la selecció sub 18 masculina de rugbi de 15.

tracking