El PS critica la falta d'informació del nou complex

Els consellers de la minoria d’Encamp lamenten no tenir cap informació del projecte de la ciutat esportiva

Una imatge dels terrenys on estava ubicat el Càmping Internacional i que acollirà el nou estadi de la FAF.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte del complex futbolístic d’Encamp que va revelar el Diari, la ciutat esportiva MoraBanc, es va convertir ahir en el cavall de batalla a la sessió del consell de comú encampadà. Un full de ruta que abraça dos estadis, un camp d’entrenament i la seu social de la Federació de Futbol (FAF) construïts a Prada de Moles i a la zona del Prat del Germà, amb un cost de 28 milions i que ja provoca alguna bel·ligerància. Els consellers de la minoria, David Rios i Enric Riba, de PS+Independents, van lamentar la manca d’informació i la poca transparència que, segons ells, està mostrant el comú en aquest projecte. Rios va comentar que “ens ha sorprès l’actitud de la majoria, perquè hi ha neguit per saber què passarà amb l’FC Andorra, si marxarà o no marxarà, si s’hauran de fer obres o si la inversió del comú haurà de ser de 10 milions d’euros. És d’interès general i només hem rebut retrets”. A més, el conseller socialdemòcrata va lamentar que “fa un any que en el tema de Prada de Moles no tenim cap informació, ni de quins terminis hi ha, ni què s’hi farà”.

Per part seva, la cònsol major, Laura Mas, va defensar que des del comú estan treballant intensament en el plec de bases, el qual es troba pràcticament enllestit, i va avançar que “segurament la seva aprovació passarà per alguna de les comissions de l’octubre”. Així, el comú també va confirmar que es preveu una concessió de trenta anys i que hi haurà treballs a Prada de Moles per adaptar l’estadi a les exigències del futbol professional. En aquest sentit, la majoria no va detallar el cost exacte ni la part que el comú hauria d’assumir. El conseller de PS+Independents Enric Riba va exposar que “a mitjan mes de juliol el cònsol menor [Jean Michel Rascagneres] em va fer treure preguntes al voltant de Prada de Moles perquè deien que no sabien res de les reunions entre el Govern, l’FC Andorra i la federació. Si ells no en sabien res i poc després no desmenteixen les publicacions que apunten que el comú aportarà 10 milions al projecte, penses que passa alguna cosa”. Rios va remarcar que “no hem aclarit gaire què passarà i haurem de seguir esperant. Això no treu que considerem que la ciutadania segueixi sense informació perquè el comú no ha explicat res”.

A banda de la minoria del comú d’Encamp, la plataforma de veïns que es va formar per recollir firmes en contra del projecte segueix sent molt crítica. Asseguren que van entregar al comú al juliol “més de 200 firmes” i que no han rebut resposta. A més, lamenten que “trauran els únics arbres que queden al poble i s’hi destinaran moltíssims diners que es podrien dedicar a coses més necessàries”. La plataforma també critica “la poca informació del comú” i pensar en “un projecte insostenible amb diners públics”.

tracking