La visita d'Anglaterra podria tenir públic rival a l'Estadi Nacional

La UEFA aixeca el vet als desplaçaments de l’afició si ho permeten les autoritats sanitàries locals

Aficionats al duel entre Andorra i Anglaterra celebrat a Montjuïc el 2008.Xavier Pujol / diari d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els aficionats anglesos podran desplaçar-se a Andorra per veure els partits que la seva selecció disputarà contra el combinat tricolor a l’octubre corresponent a la fase de classificació per al Mundial de l’any vinent. Fins ara, la UEFA havia prohibit que el públic visitant es desplacés als estadis a causa de la Covid-19, però veient l’evolució de la pandèmia en l’àmbit europeu, l’organisme rector del futbol continental va decidir eliminar aquest vet (entra en vigor aquesta mateixa setmana amb els duels de Champions, Europa League i Conference League), sempre supeditat a les normatives que tinguin els països en qüestió. Tot i que abans de l’aturada la UEFA i la FIFA realitzaran una nova reunió, tot apunta que es mantindrà aquesta decisió. De la mateixa manera, l’afició del país que ho desitgi també podrà viatjar a San Marino per veure el duel que el combinat nacional disputarà uns dies després.

La selecció anglesa és una de les que més públic portaven sempre a domicili abans de l’esclat de la pandèmia, i era habitual que els hooligans protagonitzessin incidents violents. Pel que fa a les entrades disponibles, la normativa diu que l’equip o selecció local ha de reservar, com a mínim, el cinc per cent de la capacitat de l’estadi per a l’afició visitant, però cada club o federació pot entregar més entrades si ho vol.

La UEFA també va fer altres modificacions al protocol sanitari, i a partir d’ara els futbolistes i membres dels equips que hagin passat la Covid-19 o tinguin la pauta completa de vacunació no hauran de realitzar-se tests abans dels partits.

tracking