automobilisme

'Sito' Español acaba en segona posició a Granada

Va refer-se dels problemes i ocupa el lideratge de la general

Español i Que al Ral·li de Granada.fotoesport

Àlex Sito Español i el seu copilot, Marc Que, van finalitzar en segona posició al Ral·li de Granada en la categoria de dues rodes motrius (2RM), un podi que va situar el pilot de l’ACA Esport com a líder provisional de la general del Trofeu d’Espanya de 2RM després de les cinc primeres proves disputades.

El ral·li tenia un total de 387 quilòmetres amb nou especials, i va arrencar de manera accidentada, ja que l’organització va decidir anul·lar el tram pròleg a causa de la pols, que va afectar la gran majoria de corredors dificultant-los la visió. La segona jornada va arrencar també amb dificultats per a Español i Que, ja que van tenir problemes de visibilitat a causa dels pilots que tenien al davant, i van ser setzens després de la primera especial, tot i que van poder anar progressant mentre avançava la cursa fins tancar el primer dia en segona posició a 22 segons del líder, el basc Aritz Iriondo.

L’última jornada va arrencar també amb problemes, ja que es va trencar un cargol que va fer que la suspensió posterior del Renault Clio deixés de funcionar, però Español i Que van poder refer-se, i tot i quedar-se sense opcions de lluitar per la victòria van poder finalitzar el ral·li en una meritòria segona posició, a 1’10” d’Iriondo.

Després de la cursa, Español va manifestar que “estem molt contents amb el resultat, he estat molt còmode amb el ritme que hem mantingut durant tota la jornada, entre els més ràpids a totes les especials”, i va afegir que “continuarem treballant intensament per seguir millorant”. El pilot de l’ACA va situar-se en primera posició de la general amb 74 punts, mentre que Francisco Montes en té 73.