El MoraBanc es queda sense Lliga Catalana (82-79)

El MoraBanc perd contra el Manresa en un duel espès, però on lluita fins al final, i no reeditarà la Lliga Catalana

Chima Moneke penetra davant de l'oposició de Conor Morgan al Nou Congost.FCBQ / M. A. CHAZO

El MoraBanc Andorra va caure derrotat 82-79 contra el Baxi Manresa a la semifinal de la Lliga Catalana disputada al pavelló del Nou Congost, i no podrà defensar el títol aconseguit l’any passat. Els trioclors s’hauran de conformar a lluitar pel tercer lloc contra la Penya en un duel que arrencarà a partir de les 19.00 h.

Els tricolors van arrencar bé, movent la pilota i buscant situacions exteriors, i precisament així va arribar la primera diferència (4-12) gràcies a l’encert de Crawford i els triples de Noua. De sobte, però, l’equip va enfonsar-se i el Manresa va capgirar el partit en els seus millors minuts gràcies a la intensitat defensiva que va ofegar el MoraBanc i va assecar-li les idees, i també a la feina realitzada al joc interior, on els manresans van mostrar-se molt superiors a l’inci davant uns tricolors que no van comptar amb la baixa coneguda de Nacho Llovet, ni tampoc amb Moussa Diagne, que va descansar per unes molèsties al bessó esquerre. Els homes d’Ibon Navarro van mostar-se perduts per moments mentre els locals, que jugaven davant de la seva afició, es feien forts i arrodonien la seva reacció amb un triple de Guillem Jou que tancava el primer període 18-14. La sequera del MoraBanc va trencar-se amb una cistella de Mario Nakic, que va poder jugar un cop recuperat dels problemes físics, però seguia sent el conjunt català el que duia el ritme del partit arribant a agafar una renda màxima de vuit punts, una tímida reacció liderada per Noua va deixar el duel 39-35 al descans.

A la represa, el Manresa va seguir portant el ritme del partit mentre el matx s’anava tensionant per moments amb les protestes del públic local a les decisions arbitrals, i tot i l’intent de reacció tricolor, els catalans van tancar el tercer quart al davant igualant la màxima diferència de vuit punts (65-57). Els manresans van arribar a situar-se deu amunt a l’últim quart, i tot i que el MoraBanc no va deixar de lluitar en cap moment fins a la botzina, es va acabar veient condemnat pel fet d’anar a remolc durant bona part del partit davant d’un Manresa que va estar més lúcid, i que es va endur el triomf per 82-79 en un duel en què el MoraBanc va tenir un triple per empatar.

Noua amb 22 punts i Crawford amb 20 van ser els millors.

CLAUS

1 Pèrdues

L’equip està encara en construcció i va notar-se en molts moments amb les imprecisions, per exemple, amb la gran quantitat de pèrdues dels tricolors.

2 Joc interior

Tot i l’empenta de Noua, els tricolors van notar la falta d’efectius sota la pintura, on el Manresa va ser superior i va forjar la victòria.

3 Públic

L’afició torna als pavellons i serà un dels aspectes importants. El Manresa va aprofitar ahir l’impuls de la seva parròquia en els moments més difícils.

EL BARÇA ES DESFÀ DE LA PENYA 82-69 I PASSA A LA FINAL

L’FC Barcelona va derrotar 82-69 la Penya i va convertir-se en el primer finalista de la Lliga Catalana en un duel marcat pel parcial de 32-14 del tercer període que va decantar el partit a favor dels blaugranes. El conjunt de Sarunas Jasikevicius va arrencar millor que els badalonins, tot i que un parcial de 0-13 de la Penya va permetre que els verd-i-negres capgiressin el marcador d’un duel que va arribar al descans 33-36. A la represa, l’espectacular parcial de 32-14 per als blaugranes va encarrilar el partit, i tot i que la Penya va buscar la reacció fins al final, va ser insuficient i el Barça va convertir-se en el primer finalista de la Lliga Catalana. Jokubaitis, amb 11 punts, 5 assistències i 17 de valoració, va ser el millor del partit.