Esquí

Andorra entrega el qüestionari del Mundial del 2027

En el text, les estacions aspirants han de demostrar la capacitat i vàlua per acollir
la cita

David Hidalgo i Carles Visa, amb els responsable de la FIS en l'entrega del dossier.GRANDVALIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra ha entregat aquesta setmana, via telemàtica, el qüestionari que sol·licita la Federació Internacional d’Esquí (FIS) a tots els candidats que figuren en la cursa per demostrar la capacitat i vàlua per acollir el Campionat del Món d’esquí alpí de l’any 2027. Segons va informar la candidatura en un comunicat, el document treballat durant l’últim any per la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha resolt en 158 pàgines més d’un centenar preguntes de vint apartats de les diferents àrees especialitzades de l’organització.

Entre les demandes d’informació de la FIS hi ha el plantejament dels objectius i llegat de l’esdeveniment, així com l’estructura i gestió de les curses, el pla de transports, l’allotjament, l’hospitality, la seguretat, la sostenibilitat, els recursos humans i el voluntariat, els serveis mèdics, les cerimònies i premis, les activitats promocionals, la logística i cobertura dels mitjans de comunicació, els drets de màrqueting o el finançament. El termini d’entrega va finalitzar ahir i ara els experts i consellers de la FIS examinaran els dossiers tècnics dels aspirants al Mundial del 2027. A final de maig de l’any vinent, la localitat portuguesa de Villamoura acollirà el congrés anual de la FIS on els 17 membres amb dret a vot de l’ens internacional determinaran la seu escollida.

David Hidalgo, màxim responsable del projecte, va explicar que l’entrega del dossier “és una de les fites importants de l’any de preparació”, que “encarem amb molta il·lusió i alhora amb màxim respecte pels nostres rivals. La candidatura és sòlida, solvent i innovadora des de l’òptica d’aportar idees que fins ara no s’han vist en cap esdeveniment de la FIS”. Per la seva part, el gerent de la FAE, Carles Visa, va assegurar que és “un projecte estrella i és important que la base d’Andorra s’impregni de competició i que comparteixi dies de competició amb els corredors”.

tracking