Esquí Alpí

Andorra entrega la candidatura per acollir els Campionats del Món d'esquí alpí l'any 2027

La Federació Internacional d’Esquí examinarà el dossier presentat i avaluarà la capacitat del país per rebre l’esdeveniment

Els responsables de la candidatura amb el dossier

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra ha entregat aquesta setmana el qüestionari que sol·licita la Federació Internacional d'Esquí (FIS) a tots els candidats que figuren en la cursa per demostrar la seva capacitat i vàlua per acollirels Campionats del Món d’esquí alpíde l’any 2027. Segons informen en un comunicat, el document treballat durant l'últim any per laFederació Andorrana d’Esquí (FAE), resolt en 158 pàgines més de 100 preguntes de 20 apartats de les diferents àrees especialitzades de l'organització.

Entre les demandes d’informació de la FIS hi ha el plantejament dels objectius i llegat de l’esdeveniment així com l’estructura i gestió de les curses, el pla de transports, l’allotjament, l’hospitality, la seguretat, la sostenibilitat, els recursos humans i el voluntariat, els serveis mèdics, les cerimònies i premis, les activitats promocionals, la logística i cobertura dels mitjans de comunicació, els drets de màrqueting o el finançament.

El termini d'entrega ha finalitzat avui i ara els experts i consellers de la FIS examinaran els dossiers tècnics dels aspirants als mundials del 2027.A finals de maig de l'any vinent, la localitat portuguesa de Villamoura acollirà el congrés anual de la FIS on els 17 membres amb dret a vot de l’ens internacional determinaran la seu escollida.

David Hidalgo, màxim responsable del projecte, ha explicat que l’entrega del dossier “és una de les fites importants de l’any de preparació que “encarem amb molta il·lusió i alhora amb màxim respecte pels nostres rivals. La candidatura és sòlida, solvent i innovadora des de l’òptica d’aportar idees que fins ara no s’han vist en cap esdeveniment de la FIS. Intentarem que valorin tots aquests aspectes diferencials. Som un petit país amb una gran candidatura”. Per la seva part, el gerent de la FAE, Carles Visa ha assegurat que és “un projecte estrella i és important que la base d’Andorra s’impregni de competició, que comparteixin dies de competició amb els corredors i que vegin quin és l’objectiu”.

Un cop entregat el dossier del qüestionari sol·licitat per la FIS, el projecte de candidatura estrena el seu compte oficial a les xarxes socials Instagram i Facebook (@andorra2027). També és present a la plataforma Lindkedin. Aquests canals de comunicació se sumen al pla estratègic de comunicació i màrqueting com a eines de promoció nacional i de cara als mercats internacionals més influents.

tracking