Futbol

L'FC Andorra és l'onzè equip més valuós de la primera RFEF

L’FC Andorra frega el top-10 de plantilles més valuoses de la Primera RFEF segons el famós portal Transfermarkt

L'FC Andorra és l'onzè equip més valuós de la primera RFEF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra entra de ple en el top-15 de plantilles amb més valor de la Primera RFEF, atenent l’estudi del conegut portal Transfermarkt. L’equip tricolor és l’onzè classificat entre els 40 equips que formen la categoria amb un valor de gairebé cinc milions d’euros (4,95).

Amb molta diferència, l’equip de més valor de la Primera RFEF és l’FC Barcelona B amb 47,75 milions, molt per sobre del Reial Madrid Castella –19,45 milions– i el Deportivo de la Corunya, amb 11,10. Altres conjunts històrics, amb presència tradicional a Primera Divisió, o filials d’equips que juguen a la màxima categoria del futbol espanyol dominen les posicions nobles d’equips més valuosos. Així, Celta B, Albacete, Reial Betis B, Castelló i Sabadell superen els tricolors en valor dels seus jugadors.

Transfermarkt, el web especialista en mercat i fitxatges, ha taxat el grup 2 de la nova categoria, on milita l’Andorra, amb un valor de 145,93 milions d’euros. L’esmentat web elabora el valor de mercat amb una xifra que se li assigna a un jugador de cara a una hipotètica transacció futura. Un valor econòmic orientatiu, que no sempre és el preu final, i que actuarà de referència i punt de partida a l’hora d’establir una oferta concreta. Transfermarkt explica que hi ha moltes dades que determinen el valor de mercat d’un jugador: transferències anteriors, edat i el seu potencial futur, la posició, rendiment actual en clubs i seleccions, estat físic, experiència, prestigi i altres aspectes. Tot en conjunt, finalment, generarà un valor de mercat. En el cas de la classificació per jugadors, Ilaix Moriba del Barça B és, sense pal·liatius, el futbolista de més valor de la categoria, amb 25 milions d’euros. Ara bé, el cas d’Ilaix és especial ja que el seu futur al Barça és incert i es troba en dinàmica del primer equip. Altres jugadors de pes com Fede Cartabia (Deportivo) o Miguel Gutiérrez, amb presència al primer equip del Reial Madrid, augmenten, indubtablement, el caixet dels seus equips. Hector Hevel, amb un valor de 700.000 euros, encapçala la classificació al vestidor tricolor.

L'FC Andorra és l'onzè equip més valuós de la primera RFEF

tracking