El VPC tindrà un 17,6% més de pressupost

El VPC augmenta en 30.000 euros la partida per al nou curs i afrontarà amb 200.000 l’objectiu del salt a Federal 3

El president del VPC, Gerard Giménez, el gerent Dani Raya i els tres nous jugadors, ahir al Club House.Ivan Álvarez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El VPC Andorra veurà incrementat en més d’un 17 per cent –un 17,6– la partida pressupostària per encarar la temporada vinent, en què l’objectiu irrebutjable és l’ascens a Federal 3. Així, enguany s’ha tancat un pressupost de 200.000 euros, que suposa un augment de 30.000 respecte a l’exercici anterior –era d’uns 170.000–, marcat per la crisi sanitària. Un increment que ve impulsat per l’aportació econòmica de Govern, de moment de 77.200 euros destinats per a l’any natural 2021, per arrodonir un projecte molt ambiciós en l’àmbit esportiu. A la segona finestra de subvencions, programada per a finals d’any, se sumarà als 200.000 euros de pressupost establerts la segona partida.

El jugador i gerent del VPC, Dani Raya, va valorar molt positivament aquest suport econòmic del Govern –el Secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va estar ahir a la presentació dels tres nous fitxatges de l’equip– i va apuntar que “tenim una comunicació fluida i no tenim més afany que fer créixer el rugbi al país”. En aquest sentit, el president del club, Gerard Giménez, va confirmar que s’està a l’espera de la segona part de la subvenció que Govern injectarà a les arques del VCP per donar l’empenta necessària per intentar l’ascens. A més, Giménez va exposar que des dels despatxos del club ja fa un temps que es treballa per tancar patrocinadors privats, alguns ja estan resolts i es lluiran a la nova samarreta, que puguin arrodonir la disposició pressupostària. “Està clar que hem treballat perquè no només el Govern posi diners i tenim espònsors privats que hem tancat i això també és molt important.” Pel que fa a l’escenari dels partits, Giménez va confirmar la bona cohabitació amb l’FC Andorra i la disponibilitat d’entrenar i jugar a l’Estadi Nacional.

DEFINIDA LA PLANTILLA DE LA TEMPORADA

El VPC va presentar ahir al Club House de l’Estadi Nacional les tres noves incorporacions amb què es reforça la plantilla que ha de lluitar al grup B de la Divisió d’Honor d’Occitània. Són els argentins Matías Barrera –germà del tècnic i jugador Sebas Barrera–, Cristian Abarca i Pablo Alvarado. Barrera, que prové del Club Bahía Blanca i té experiència al rugbi espanyol, encara es recupera d’unes molèsties al genoll i es va mostrar molt satisfet de l’arribada al club. “Els primers dies estan sent molt profitosos i el club, molt atent amb nosaltres. Hi ha un grup molt unit i crec que farem una bona temporada”, va destacar. Abarca, que també procedeix del Bahía Blanca i ha passat per la lliga espanyola, és un segona i tercera línia que aportarà experiència, placatge i contundència a l’equip. “El projecte del VPC és força atractiu i el club és molt familiar. Estic molt content del tracte i de tot el que m’he trobat des que he arribat”, va explicar. Per part seva, Alvarado ha jugat la darrera temporada al Jockey Club argentí, té 27 anys i experiència al rugbi francès, a Federal 1. El nou jugador va manifestar que “ens ha sorprès el nivell de joc que hem vist aquí i que hi hagués un grup tan maco”. Sobre Alvarado, el gerent del club, Dani Raya, va apuntar que es tracta d’un jugador “molt contundent, que ens aportarà molt d’impacte i serà un bon element en defensa”. A més, Raya va afegir que el VPC comptarà amb “una plantilla molt compensada que, encara que la gent pensi que hi ha majoria de fora, té una gran representació de gent de casa”. Properament, el club anunciarà l’arribada d’un darrer reforç que donarà per tancada la plantilla. Tres partits amistosos Sota les ordres del nou tècnic, Jean Arnaudin, l’equip va començar els entrenaments a l’Estadi Nacional el 5 d’agost i ja té definits els amistosos de pretemporada abans del debut a la lliga el 19 de setembre al camp del Toulouse Lalande. El primer, aquest dissabte a Prada de Moles amb l’US Capvernoise de la Pro D3, el segon contra el Saverdunoise de la Federal 3, el dia 27 al Nacional i l’últim contra el Barça l’11 de setembre.

El president del VPC, Gerard Giménez, el gerent Dani Raya i els tres nous jugadors, ahir al Club House.

tracking