Estada d'alt nivell

L’USAP de Perpinyà realitza una concentració al país per preparar el seu retorn al Top-14

Estada d'alt nivellMarc Basco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El rugbi d’elit francès segueix aposant per Andorra per posar-se en forma, i després d’uns quants anys amb l’Stade Toulousain, enguany ha estat l’USAP de Perpinyà l’equip que ha escollit Andorra per realitzar una estada de pretemporada abans d’arrencar la lliga. L’equip de Perpinyà va aconseguir fa tot just dos mesos el gran objectiu de la temporada amb el retorn al Top-14 (Primera Divisió del rugbi gal) després de derrotar 33-14 el Biarritz, i ara prepara a Andorra el seu retorn a la màxima categoria de l’esport de l’oval al país veí del nord.

L’equip va arribar divendres a al vespre a Andorra, i s’hi estarà fins demà, on farà una miniestada per posar-se a to, especialment amb “el treball en defensa”, segons va explicar un dels mànagers de l’equip, David Marty. La temporada pels catalans arrencarà el 4 de setembre, i aprofitaran els entrenaments d’aquests dies a l’Estadi Nacional per fer èmfasi en aspectes tècnics i tàctics abans de disputar el primer amistós de l’estiu divendres que ve a l’Stade Aimé Giral de Perpinyà contra el Montpeller.

El mànager dels gals, David Marty, va lloar les instal·lacions del país per realitzar aquesta estada de pretemporada, i va manifestar que “són unes instal·lacions que estan molt bé, i aquí tenim un context ideal per entrenar-nos”, a més, va afegir que “coneixia Andorra una mica, i estem molt contents d’estar aquí perquè es pot treballar molt bé”. Sobre la temporada del retorn a l’elit del rugbi, Marty va destacar que “estem avançant amb les sensacions, és una temporada particular però no hi ha excuses”, i va cloure que “tenim total confiança en els jugadors”.

LABOUTELEY TORNA A ‘CASA’

D’entre la quarantena de membres de l’USAP que realitzen aquests dies l’estada de pretemporada al país, segur que n’hi ha un que està especialment content, el segona línia Tristan Labouteley. Nascut fa 26 anys a Mont-Saint-Martin, al nord de França, va arribar amb cinc anys a Andorra amb els seus pares, professors del Lycée Compte de Foix. I va ser precisament aquí on va estrenar-se en aquest esport a l’escola de la Federació Andorrana de Rugbi fins als 15 anys, quan va fer les maletes per signar amb el Montpeller, i fer posteriorment el salt professional i debutar al Top-14.

Labouteley no oblida la seva etapa al país, i hi ha tornat en diverses ocasions, per exemple, per fer una visita a l’Escola de Rugbi on ell va fer els primers passos. Ara, ja com a jugador professional, torna per preparar una nova temporada al Top-14, on ja ha disputat 24 partits a la seva carrera, i ahir explicava que “estic molt content de tornar aquí, perquè feia temps que no veia el camp”, i va afegir que “podrem fer tres dies d’entrnaments i estic encantat d’estar aquí un altre cop”. Habitualment, l’USAP triava Font-romeu o la Cerdanya per fer les pretemporades i sobre aquest canvi, Labouteley va destacar que “és molt diferent de Font-romeu, estem a Anyós i és ideal perquè tenim piscina, gimnàs i tot el que ens fa falta”. Per últim, va referir-se a l’objectiu en aquest any de retorn a l’elit del rugbi francès, i va assenyalar que “l’objectiu és quedar-se al Top-14. Sabem que serà molt difícil i que hem de fer una guerra a cada partit”.

L'HOQUEI PATINS ESTRENA LES ESTADES DEL BARÇA A ENCAMP

L’equip d’hoquei patins de l’FC Barcelona arribarà avui al país per realitzar la seva estada de pretemporada a Encamp. El conjunt d’Edu Castro estarà a la parròquia encampadana fins al dia 13, i serà la primera de les quatre seccions professionals del club blaugrana que realitzarà una estada a Andorra. Els propers seran els jugadors de futbol sala, que vindran el diumenge 15, i tot seguit serà el torn de l’handbol (entre el 20 i 24 d’agost) i de l’equip de bàsquet (del 24 al 31 d’agost). En aquest últim cas, està previst que l’equip de Sarunas Jasikevicius disputi un duel amistós contra el Morabanc Andorra.

tracking