Més mitjans per a Verdú i Cande

Els dos esquiadors tindran més recursos per potenciar les seves possibilitats els cursos vinents

Més mitjans per a Verdú i CandeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb l’aterratge de Roger Vidosa com a director d’alpí, l’estructura de l’equip ha patit diversos canvis importants. Un dels més rellevants és la separació del grup en dos equips, l’A i el B, en funció dels resultats aconseguits en els darrers anys. Aquesta divisió confirma Joan Verdú, a l’equip masculí, i Cande Moreno, al femení, com a pals de paller de l’estructura. “La diferència de nivell entre un equip i l’altre és òbvia i això ens permetrà posar més recursos a l’A”, va explicar Vidosa ahir en el marc de la presentació dels diferents grups de l’equip nacional i de l’Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE) a la plaça del Consell General. Vidosa va afegir que la distinció entre A i B permetrà potenciar Verdú i Moreno “tenint en compte que ve un any olímpic [Jocs d’hivern de Pequín 2022]”, i que farà que tinguin “una sèrie de beneficis que no tens a l’altre grup, i motivarà que els integrants del B se’n puguin beneficiar en un futur”. En definitiva, es tracta d’uns “criteris per poder tocar el Top-30 en Copa del Món algun dia”. A l’hora de definir els recursos, Vidosa ho va focalitzar en els “humans”, ja que els dos esquiadors tindran un skiman i possibles col·laboracions amb altres equips si cal afinar en la preparació”.

De la seva banda, el gran referent de la secció, Joan Verdú, ha deixat enrere els dubtes i el tràngol que va suposar tancar el curs passat de forma prematura. La nova temporada l’afronta ple d’optimisme i amb el gran objectiu dels Jocs Olímpics d’hivern a Pequín del 2022. Assegura que està físicament molt bé, amb la darrera lesió oblidada, i a final d’agost intensificarà la preparació ja sobre els esquís. “Tinc bon dorsal i moltes coses a dir a la Copa d’Europa i crec que pot anar molt bé. A partir d’aquí, anar construint per arribar en forma al febrer [als Jocs]”, va destacar. A banda de Verdú i Moreno, inclosos al grup A, el B estarà format per Axel Esteve, Àlex Rius, Kevin Courrieu, Gabriel Bartumeu, Ty Acosta, Xavi Cornella, Carla Mijares i Jèssica Núñez. Així mateix, seran atletes EEBE, amb programa compartit amb l’equip nacional, Jordina Caminal i Íria Medina. La pretemporada de tots els equips es va iniciar el mes de juny amb diverses estades a Les 2 Alpes, tests de material i preparació física que completarà la posada en marxa dels grups de cara a la nova temporada i l’arribada de la neu i la competició. Pel que fa a l’estructura tècnica, Dejan Poljansek és l’entrenador del grup A i responsable femení. En el grup femení, Josh Alayrach estarà d’entrenador del grup B, mentre que Marc Oliveras serà entrenador de l’EEBE i suport del grup B femení. L’skiman Pablo Vallina acompa­nyarà l’equip A femení i pel que fa al grup masculí, Fred Beauviel és l’entrenador del grup A i referent del masculí de tècnica, mentre que els entrenadors de grup B seran Nico Belcredi i Yago Antes, que fins ara entrenava Mireia Gutiérrez, mentre que l’skiman serà Ricard Ortega. Com a entrenador de velocitat i suport de l’EEBE hi haurà Christophe Fivel.

Estat dels lesionats

Durant la presentació, Vidosa va explicar el procés de recuperació dels esquiadors lesionats. Bartumeu Gabriel i Jèssica Núñez són al quart mes després de l’operació i l’evolució és molt bona, mentre que Kevin Courrieu es troba en el setè mes, amb una evolució que va “a poc a poc ja que es recupera del tercer encreuat”, tot i que les últimes setmanes s’ha vist una millora notable. Pel que fa a Cande Moreno, tot i que els anteriors mesos no deixaven veure una gran evolució, “la situació ha canviat i ara ja pot seguir un programa físic amb gairebé normalitat total i pensant a tornar als esquís a mitjan agost”, va exposar. Jordina Caminal, esquiadora de l’EEBE, evoluciona bé en el quart mes després d’haver estat operada.

MARC OLIVERAS S'ESTRENA COM A ENTRENADOR

L’exesquiador Marc Oliveras, que va penjar els esquís amb 28 anys el novembre passat, s’estrena aquesta temporada com a entrenador. Oliveras, que serà entrenador de l’equip de l’EEBE (Esquí Estudi Batxillerat Esportiu) i farà de suport del grup B femení, va comentar que la nova etapa significava “una nova oportunitat que se’m presenta a dins de la FAE”. Oliveras va afegir que “ja tinc una mica d’experiència, tot i que ara sigui gestionar grups i no a mi mateix”, i va apuntar que “és un camí en la meva carrera esportiva que se m’ha obert i me’l prenc amb molta il·lusió”. El seu és un cas més en la política de la FAE d’anar nodrint-se d’exesquiadors per formar part de l’staff tècnic.

L'equip nacional d'alpí i els tècnics i els integrants de l'EEBE es van presentar ahir a la plaça del Consell General.

tracking