atletisme

Pol Moya marxa a Tòquio carregat d'optimisme

El migfondista andorrà marxa avui a Tòquio amb unes excel·lents sensacions de cara a la sèrie dels 800 metres del dia 31

Pol Moya marxa a Tòquio carregat d'optimismeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pol Moya emprèn avui el viatge cap a Tòquio amb un reguitzell de sensacions a l’estómac. El migfondista del Club Atletisme Valls d’Andorra (CAVA), que participarà dissabte 31 a la primera ronda dels 800 metres, afronta la segona experiència en uns Jocs Olímpics –després de la participació a Rio 2016 amb només 19 anys– i ho farà més madur, més conscient, fins i tot, i millor que mai.

Ahir, a les instal·lacions de l’Estadi Comunal Joan Samarra, Moya va fer la darrera sessió de treball a Andorra abans de viatjar cap a la capital japonesa i les seves sensacions eren immillorables. “Diria que el d’ara ha estat un dels millors entrenaments de la meva vida. Mai n’havia fet un així!”, va comentar, molt content, l’atleta al Diari. Aquesta sessió de treball va consistir en dues sèries de 500 metres, perseguint una bicicleta conduïda pel seu pare i entrenador, Juan Ramon Moya, i que obligava el Pol a donar-ho tot. “Aquest entrenament només l’havia fet un cop, a l’hivern, les dues sèries de 500, i vaig fer 1’06’’ i 1’05’’, i avui [per ahir] he fet 1’02’’ i 1’04’’. Els temps parlen per si sols”, va explicar eufòric. El migfondista ha estat les darreres setmanes treballant a Madrid, a la residència Blume, amb el grup de l’entrenador espanyol Arturo Martín, i afronta amb molt optimisme i confiança la cita olímpica. “Sé que arribo bé i entrenar amb dos atletes com Pablo Sánchez Valladares i Adrián Ben m’ha ajudat a posar-me en forma”, va afegir. Moya arriba a Tòquio amb el rècord d’Andorra de 1.500 metres a la butxaca, assolit aquest mes a Barcelona, amb una marca de 3’43”57 i que ha suposat una bona injecció de moral. “M’ha donat molta confiança perquè és un rècord que estava buscant des de feia uns anys i ha arribat en el millor moment”, tot i lamentar que “és cert que m’hauria agradat competir abans en algun 800 i arribar a Tòquio amb una millor marca, amb un temps acreditat, vaja”. L’atleta andorrà espera poder rebaixar als Jocs el rècord d’Andorra dels 800 metres, que va aconseguir fixar el 2019 en 1’46”96, tot i que enguany ha fet un 1’48’’97 com a millor marca a Castelló.

Un any molt complicat

I és que no ha estat un any fàcil per a Moya. Les lesions li han fet la guitza i ha hagut de treballar, gairebé a contracorrent. “Vaig patir dues lesions en dos dels pitjors moments de la temporada. Una, en acabar el volum al desembre, en un bessó, que em va fer perdre gairebé tot el curs de pista coberta”, va explicar. La segona, més recent, va ser al maig, una lesió amb un edema al tercer metatarsià que va estar a punt d’enviar en orris tota la temporada i, lògicament, el somni de Tòquio. “Sort que es va agafar a temps i he pogut treballar bé a Naturland, amb descàrrega, i mentalment i físicament arribo bé”, va explicar Pol Moya.

Finalment el migfondista del CAVA, que serà el banderer andorrà a la cerimònia de cloenda, va assegurar que ha gestionat bé la incertesa de l’elecció de l’atleta del país representant als Jocs. “Sabia que havia d’entrenar fort i demostrar que estava en bona forma tot i fer poques setmanes que treballava. Moya, a més, va apuntar que “suposo que la federació va confiar en el meu historial i en tot el que havia fet i ha apostat que arribava a Tòquio en bona forma”.

MÒNICA DÒRIA, LA PRIMERA A COMPETIR

Mònica Dòria estrenarà la representació andorrana als Jocs Olímpics de Tòquio diumenge vinent, a les eliminatòries de caiac. En cas de classificació, la palista, que es troba a Tòquio des de la setmana passada i serà la banderera, disputarà les semifinals i la final dimarts 27. L’endemà, dimecres 28, està programada la fase eliminatòria en la modalitat de canoa, mentre que les semifinals i la final seran dijous 29.

tracking