La Volta als Ports torna a xifres d'abans de la covid

La prova cicloturista suma 300 corredors respecte a l’edició anterior i s’acosta a xifres prèvies a la pandèmia

La Volta als Ports torna a xifres d'abans de la covidVPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A poc a poc, les proves esportives van tornant a una certa normalitat, i un d’aquests exemples és la Multisegur Volta als Ports d’Andorra, que ja s’acosta als números previs a la pandèmia, i que aquest diumenge acollirà 740 corredors vinguts de 40 països diferents en la 44a edició. La majoria de participants són espanyols (522), seguits per andorrans (123) i després hi ha també representants de llocs tan diversos com Argentina, Etiòpia, Bèlgica, Brasil o França, i on destaquen una desena dels corredors professionals que resideixen al país.

Els 740 inscrits suposen un increment de 300 ciclistes més respecte a l’any passat (la Volta als Ports va ser de les poques proves que es va poder fer), i a poc a poc s’acosta a les xifres prèvies a la pandèmia, quan es reunien un miler de ciclistes. Aquest increment, però, no fa oblidar la situació de pandèmia, ja que encara es mantindran mesures de seguretat com les sortides esglaonades cada 15 minuts o l’obligatorietat de portar mascareta en espais tancats.

La principal novetat respecte a edicions anteriors serà que l’arribada de totes les proves serà a Andorra la Vella (hi haurà un village instal·lat al Parc Central), i també que es mantindrà el format de l’any passat on només es cronometraran els trams de pujada. L’objectiu d’aquesta decisió, segons va explicar l’organitzador de la prova, Gerard Riart, és que els corredors puguin gaudir també dels paisatges o de monuments com el Roc del Quer i ajudar també així la promoció turística del país.

En l’àmbit esportiu, la principal novetat és que es crea un recorregut de cinc estrelles, amb 153 quilòmetres i 4.400 metres de desnivell amb ascensos a Arcalís, Coll d’Ordino, Beixalís, la Peguera i la Gallina. A més, també es podrà triar entre quatre recorreguts més de 52, 69, 87 o 127 quilòmetres. Els tres millors de cadascun dels recorreguts rebran un premi al village que hi haurà al Parc Central de la capital.

Riart va voler destacar també la feina del “centenar de voluntaris, i també d’altres cossos com els agents de circulació, la Policia o Protecció Civil” que ens ajuden a fer la cursa.

TERRITORI CICLISTA

Durant la presentació de la Multisegur Volta als Ports d’Andorra, les diferents autoritats (Enric Torres d’Andorra Turisme, Josep Maria Garrallà, conseller de la Massana i Miquel Canturri, conseller d’Andorra la Vella) van voler destacar la tradició i importància d’aquesta prova ciclista, així com la seva ajuda per tal de poder consolidar Andorra com a territori ciclista.

tracking