El Pas de la Casa acomiada el Tour

L’afició ha gaudit de la sortida de l’etapa i del ‘village’ publicitari

La cònsol Laura Mas i el ministre Jordi Torres a la sortida del Tour de França al Pas de la CasaComú Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tour de França ha deixat enrere tres jornades al país amb l’arrencada de la 16a etapa des del Pas de la Casa. L’afició ha pogut gaudir també de la signatura dels corredors, així com del Village publicitari.

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, i la cònsol Major d’Encamp, Laura Mas, han fet el protocolari tall de la cinta. De la seva banda, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, s’ha reunit amb la seva homòloga francesa, Roxana Maracineanu, amb qui ha explorat vies de col·laboració de futur. En aquest sentit,han compartit la necessitat de reforçar l’intercanvi entre esportistes i equips d’ambdós països tant perquè disposin d’infraestructures d’entrenament específiques com per desenvolupar convenis per

donar suport als esportistes andorrans que estudien i entrenen a França, a més de potenciar grans esdeveniments esportius entre els dos països.

Sense previsió d'ensurts

La setzena etapa, que surt del Pas de la Casa i arriba a Sent-Gaudenç té un total de 169 quilòmetres de recorregut que no haurien de significar cap ensurt per als favorits, sempre que es compleixi el guió previst. Es pugen quatre ports, un de primera categoria, el de coll de la Core de 1395 metres, 13,1 quilòmetres i d’una inclinació del 6,6 per cent. L’activitat des del matí i fins a la sortida del pilot estarà concentrada al Pas de la Casa, amb l’arribada dels equips i dels corredors per passar pel tràmit obligat del control de signatures. Els talls de trànsit afectaran menys en ser una jornada molt diferent de la de diumenge, quan Andorra la Vella va ser final d’etapa. Les restriccions han començat a les 10 del matí i la circulació de vehicles ha quedat afectada a partir d’aquella hora en els dos sentits de la circulació.

L’horari de pas previst dels primers corredors era a les 13.05 h amb la sortida des de l’avinguda del Consell General del Pas de la Casa.

Sortida del Tour des del Pas avui

El Tour abandona avui Andorra amb la sortida de l'etapa al Pas de la Casa

tracking