El resident Sepp Kuss s'endú l'etapa del Tour a la capital

Ha atacat a la Collada de Beixalís i ha deixat enrere a Alejandro Valverde

El resident Sepp Kuss s'endú l'etapa del TourA.S.O./Pauline Ballet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El resident nord-americà de l’equip Jumbo, Sepp Kuss, va endur-se la 15a etapa del Tour de França amb final a Andorra la Vella després d’un atac a la pujada al Coll de Beixalís que va deixar enrere a la resta de corredors que l’acompanyaven a la fuga del dia. A la general el maillot groc segueix sent per Tadej Pogacar, i l’únic canvi destacat ha estat la pèrdua de la segona plaça per Guillaume Martin, que ha sortit del podi provisional que ara ocupen Rigoberto Urán i Jonas Vingegaard.

Des de ben aviat s’ha format l’escapada del dia amb una trentena de corredors i noms importants com Julian Alaphilippe, Nairo Quintana, Dan Martin o Wout Van Aert, una fuga que ha arribat pràcticament sense baixes fins a l’inici de Beixalís, quan s’ha reduit a un parell d’unitats amb Kuss i l’espanyol Alejandro Valverde al capdavant. Ha estat llavors, a la meitat del port, quan el nord-americà ha fet un atac que Valverde no ha pogut seguir i que ha fet que el resident s’acabés coronant a l’Avinguda Tarragona d’Andorra la Vella.

A la lluita per la general, l’ascens a Beixalís ha fet que alguns dels corredors posessin a prova a Pogacar, però sense gaire èxit. Richard Carapaz, Jonas Vinegaard, o el resident Ben O’Connor han intentat sorprendre a l’eslovè a les dures rampes de Beixalís, però el líder s’ha pogut mantenir ferm i vestirà una jornada més el maillot groc de primer classificat de la general. Qui no ha pogut seguir el ritme ha estat Guillaume Martin, que ha perdut la segona posició que ocupava de manera provisional en detriment de Rigoberto Urán.

tracking