Triomf de Wout van Aert i Pogacar manté el lideratge

El belga sentencia a la segona de les pujades al Mount Ventoux

Triomf de Wout van Aert i Pogacar manté el lideratgeASO / Pauline Ballet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El corredor belga de l’equip Jumbo Wout van Aert va imposar-se en solitari en l’onzena etapa del Tour de França, disputada entre Sorgues i Malaucene, amb 198,9 quilòmetres de recorregut en què es pujava en dues ocasions el Mont Ventoux. La jornada no va tenir gran afectació a la classificació general i Tadej Pogacar va consolidar el mallot groc de líder.

Van Aert va ser l’últim supervivent de l’escapada del dia, forjada pel resident Julian Alaphilippe, i va atacar a 14 quilòmetres de la segona pujada al Mount Ventoux amb una embranzida que els rivals no van poder seguir. Un cop coronat el mític cim, el belga va poder mantenir la diferència durant la baixada i es va acabar imposant a Kenny Elissonde i Bauke Mollema a la línia de meta de Malaucene per assolir la quarta victòria d’etapa al Tour de França.

A la classificació general, Jonas Vingegaard va deixar enrere Pogacar a la segona pujada, però l’eslovè va poder recuperar ter­reny a la baixada. De la seva banda, el resident Ben O’Connor va perdre el segon lloc i Enric Masc va caure al vuitè.

Avui es farà la 12a etapa, plana, amb 159 quilòmetres.

tracking