Pogacar rebenta el Tour amb una exhibició i s'endú el mallot groc

L’eslovè va atacar a 33 quilòmetres de final i va deixar la cursa mig sentenciada

Pogacar rebenta el Tour amb una exhibició i s'endú el mallot grocASO / CHARLY LÓPEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ciclista eslovè Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) va clavar un cop letal al Tour de França i va reventar la general, destronant l’holandès Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), després de la seva espectacular actuació a la vuitena etapa, de 150,8 quilòmetres entre Oyonnax i Le Grand-Bornand (ascensions incloses al Colombière o Mont-Saxonnex) i on es va acabar imposant el belga Dylan Teuns (Bahrain Victorious).

Pogacar va atacar a 33 quilòmetres, a falta dels dos últims ports de muntanya, i va donar el Tour pràcticament per liquidat amb una exhibició que es recordarà durant molt de temps. L’eslovè va anar deixant enrere ciclistes com Van der Poel, Van Aert o Supermán López, i l’únic que va semblar que li podia aguantar el ritme, Richard Carapaz, també va acabar claudicant. Pogacar no només va anar a buscar el liderat, sinó que va intentar també obtenir l’etapa, però se la va acabar enduent Dylan Teuns, supervivent de l’escapada del dia, que no es va deixar sorprendre pel ritme que marcava el corredor eslovè des del darrere.

Ara, Pogacar avantatja en 1’48” Wout Van Aert i en 4’38” a Alexey Lutsenko a la general, però per veure la resta de favorits s’ha de baixar al sisè lloc, que ocupa Carapaz a 5’01”, o al vuitè, on hi ha el resident Enric Mas a 5’15” de Pogacar.

Avui hi haurà la segona etapa alpina, amb 144,9 quilòmetres entre Cluses i Tignes, en un recorregut que tindrà cinc ports de muntanya, inclòs el Col du Pré, de categoria especial, i Tignes, de primera categoria.

tracking