REPORTATGE

'Las Guerreras s'entrenen a Encamp'

La selecció espanyola femenina d’handbol prepara la cita de Tòquio al país amb el record de la medalla aconseguida a Londres 2012

'Las Guerreras s'entrenen a Encamp'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp ve apostant des de fa uns quants anys pel turisme esportiu i convertir la parròquia en una terra d’estades, i els resultats d’aquesta aposta es veuen dia a dia. Enguany, on el món de l’esport té com a epicentre els Jocs Olímpics de Tòquio, Encamp no n’és menys i la parròquia es converteix també en olímpica amb la presència de diversos atletes i seleccions que preparen la gran cita.

Una d’aquestes estades és la que estan realitzant Las Guerreras, la selecció femenina espa­nyola d’handbol que anirà a Tòquio per la medalla. El 2012 ja van ser a Encamp preparant-se i es van acabar penjant el bronze a Londres. Ara, nou anys després, les noies de Carlos Viver faran una doble estada a Encamp (ara fan la primera i a final de mes la segona). I és que si bé admeten que la superstició té cert pes per tornar al país, el seleccionador espanyol també destacava que “les bones instal·lacions, el clima agradable i el tracte immillorable” els han fet triar la localitat per als seus entrenaments. En la mateixa línia, la capitana, Carmen Martín, explicava que “és la meva tercera vegada a Encamp i és una benedicció treballar aquí, especialment físicament”.

Però Las Guerreras no seran les úniques que arribaran a Tòquio 2021 via Encamp, ja que el conseller d’Esports del comú, Xavier Fernàndez, va revelar que les properes setmanes la selecció alemanya de natació realitzarà una estada al Pas de la Casa per preparar les properes competicions, entre les quals els Jocs Olímpics. A més, diversos equips ciclistes com l’Ineos o el Bahrain estan realitzant concentracions en alçada al Pas de la Casa aprofitant que el Tour de França torna enguany. Diverses esquadres aprofiten les estades per reconèixer el final d’etapa del país, així com els diversos ports. Per Fernàndez, això demostra “tota la feina que s'ha anat fent els darrers anys per situar Encamp com una parròquia esportiva”.

Però més enllà dels Jocs, Encamp preveu diverses estades esportives aquest estiu “tant en l’àmbit professional com amateur”. Una d’aquestes serà la de les seccions del Barça, tal com va avançar el Diari, tot i que en el cas dels blaugrana “s’està acabant de negociar els dies exactes que estaran aquí”, segons va manifestar el conseller d’Esports, Xavier Fernàndez.

'Las Guerreras s'entrenen a Encamp'

tracking