Motociclisme

Valentino Rossi es queda l'Avintia Esponsorama

El multicampió italià compra els drets de l’equip Esponsorama, establert al país, per tenir des de l’any vinent dues motos a MotoGP

Valentino Rossi es queda l'Avintia EsponsoramaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de MotoGP establert al país, l’Avintia Esponsorama, vendrà els drets del màxim campionat del motociclisme mundial al pilot Valentino Rossi perquè pugui crear la seva pròpia estructura mundialista, tal com va explicar l’expilot i empresari Ruben Xaus al programa Parlem-ne, de DiariTV, la televisió del Diari d’Andorra. El director esportiu de l’esquadra va revelar que es mantindrà l’equip al Mundial de Moto3 i MotoE (Mundial de motos elèctriques) i que s’han venut de cara a l’any vinent les dues places què té l’escuderia de Raúl Romero a Rossi, amb qui “tenim una bona relació”. De fet, aquest curs ja hi havia una col·laboració que feia que una de les dues motos de l’equip ja fos de Rossi, concretament la que està pilotant Luca Marini, germanastre del multicampió. De cara a la propera temporada, però, la tutela de l’equip ja serà totalment seva i l’Avintia Esponsorama se centrarà en la resta de les categories mundialistes.

Xaus va ser pioner entre els esportistes de motor a instal·lar-se al país, i ara gairebé mitja graella de MotoGP té la seva residència fixada al país. Sobre la seva arribada, va assenyalar que “tenia companys andorrans al CAR de Sant Cugat, em van convidar a venir aquí i vaig enamorar-me”, i ara una de les seves feines és ajudar a fer venir gent al país, no només en l’àmbit esportiu, sinó també d’altres àmbits. Pel que fa en concret als esports, va destacar que “Andorra té una societat molt esportiva i els accepta d’una manera brutal”, i va afegir que “l’esport té molt ressò mediàtic i és la millor manera de fer bona publicitat”. L’expilot va referir-se també als motius de molts dels competidors per instal·lar-se a Andorra, i va declarar que “és veritat que la fiscalitat és un tema important, però no el que més, perquè també podrien instal·lar-se a altres llocs”, i va agregar que “el país té moltes més coses, com ara la seguretat, i al final ells se senten com a casa. A d’altres llocs els pilots acaben marxant perquè no hi són a gust, i aquí estan en una situació de confort i molts d’ells en pocs mesos ja fan diverses inversions, ja sigui a nivell de comprar-se una casa, o invertir en altres sectors com ara la restauració”.

Potenciar el circuit del Pas

Un altre dels objectius de Xaus, conjuntament amb Raúl Romero, és donar un impuls al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa. Esponsorama va tancar un acord amb l’ACA (Automòbil Club d’Andorra) i el comú d’Encamp per assumir-ne la gestió, i l’expilot va assenyalar que “abans el circuit només funcionava en temporada d’hivern, i ara ho fa tot l’any amb només dues pauses per passar d’estiu a hivern i a l’inrevés”, i pensant en el futur, va admetre que “hem de buscar un non-stop amb molts esdeveniments i diferents clients, i tenir el circuit, una part d’asfalt i una de terra, que ens permeti fer diferents disciplines a la vegada”.

Per últim, sobre la possible arribada de proves del Mundial de motocròs o Supermotard, va destacar que “per dimensions és difícil, especialment en competicions d’asfalt”, i va cloure que “potser es podrien explorar alternatives a altres llocs com al pic de Maià en motocròs. Al final s’estudien coses cada dia si hi ha emprenedors i hi ha moltes coses interessants”.

XAUS VOL CONVERTIR L'FC ORDINO EN UN REFERENT, ESPECIALMENT LA BASE

Ruben Xaus forma part de la junta directiva de l’FC Ordino, que acaba de pujar a la Lliga Multisegur Assegurances, i durant l’entrevista d’ahir realitzada al programa Parlem-ne, de DiariTV, la televisió del Diari d’Andorra, va manifestar que l’objectiu és “convertir-nos en un club referent, sobretot a nivell de base”. Sobre futures aspiracions a la màxima categoria del futbol nacional, Xaus va assenyalar que “les aspiracions vindran soles amb la feina que fem, i si fem bona feina vindran els resultats”. Xaus també va explicar quin serà el paper de l’exfutbolista Quique de Lucas al club, i va afirmar que “ell és un amic que és agent FIFA a Anglaterra i volia muntar una gestora esportiva per ajudar els clubs no professionals a professionalitzar-se”, i va afegir que “ell té la pretensió de donar serveis esportius a altres clubs i nosaltres ens aprofitarem d’aquesta situació”.

tracking