Emotiva gala pels 50 anys

El MoraBanc Andorra escull el quintet històric de l’entitat en el marc de la gala de cloenda dels actes del 50è aniversari

Emotiva gala pels 50 anysMARTÍN IMATGE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

José Luis Llorente, Carles Farfán, David Jelinek, Toni Jiménez i Chechu Bermudo conformen el millor quintet, l’equip ideal dels 50 anys de la història del MoraBanc Andorra. L’elecció d’aquest dream team tricolor va posar el fermall a una emotiva gala de cloenda dels actes del mig segle de vida del club i que va acollir el Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Gabriel Fernàndez, el director de comunicació del club, va introduir la gala fent un repàs, amb un to distès, dels 50 anys de la història de l’entitat. Des de Magí Maestre, els Alay, l’equip pioner dels anys setanta, Jaume Guri, Isidre Espiga, l’equip irresistible i la joia de la sala de festes d’Escaldes, els ascensos barrats, els èxits suats, Carles Farfán, el factòtum Jordi Clúa, Toni Jiménez, allò de Burgos, la bogeria de Marc Blanch, el dia del Càceres el 1992 i el primer salt a l’elit. La caiguda lliure a les catacumbes, la reestructuració de l’equip i del club i el retorn, de nou, a l’ACB ara fa set anys. El campo atrás, l’Eurocup, l’era Peñarroya, la batuta i el caràcter d’Ibon Navarro, el somriure de Mousa, la Lliga Catalana i el Mai por. Molt emocionat, el president del club, Gorka Aixàs, que ja fa 14 anys que ocupa el càrrec, va exposar que “ser aquí ja significa veure la llum en una època on no ho estem passant gens bé”. Per Aixàs, “50 anys ens mostren com ha canviat i evolucionat tot i estem molt orgullosos de portar el nom d’Andorra a molts dels escenaris del bàsquet europeu”. El mandatari va recordar que “com altres entitats, la nostra història és connectar amb una Andorra que sempre se n’ha sortit a base de treball”. Aixàs va subratllar que “quan ho vèiem tot negre, sempre hem estat capaços de seguir, de regenerar-nos, sempre resistim i ho diem ara que estem en una situació bona”. A més, va posar la nota emocionant quan va recordar que el club “mai ha perdut la mirada del senyor Alay, que sempre ens deia que “havíem de fer bàsquet amb les criatures”, en clara referència a la importància de la base en un club com el MoraBanc. Precisament, el cap de Govern, Xavier Espot, va recollir aquest fil, el de la base, i va explicar que “la passió pel bàsquet al país és una història de valors socials i esportius, de transmissió de valors”. Espot va dir que el MoraBanc és un club lligat a la seva afició i que els èxits “van lligats sempre als aficionats”. El cap de Govern va incidir que la del BC Andorra és “una història de superació i perseverança on s’ha sortit amb èxit de caigudes i entrebancs”. També va voler felicitar el club pels 50 anys d’història la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. “50 anys no es fan cada dia i pocs poden presumir de fer-ho amb la plenitud que ho fa el MoraBanc.” Marsol va apuntar que l’entitat és “un referent que ha sabut crear un sentiment de país i de pertinença”. Amb el reconeixement a tot un factòtum com Jordi Clúa, delegat, jugador i multitasques, i la distinció com MVP històric del Bàsquet Club Andorra a José Manuel Chechu Bermudo es va abaixar el teló d’una nit inoblidable. Mig segle de vida, de resistència i d’un caràcter irreductible.

L'UNICAJA MÀLAGA CONFIRMA QUE ESCULL CHAMPIONS

El MoraBanc Andorra té via lliure per disputar l’Eurocup per cinquena temporada consecutiva, tal com vam avançar ahir al Diari. L’Unicaja Màlaga va fer oficial que renunciava a l’elit europea i que no jugaria l’Eurocup en escollir participar a la Champions FIBA. Una decisió històrica de l’equip malagueny que obre la porta a la participació del MoraBanc a l’Eurocup, un fet que serà una realitat la setmana que ve, data límit per a les inscripcions.

tracking