El MoraBanc no anirà al dret de tempteig

L’entitat no presentarà oferta qualificada per cap dels quatre jugadors que acaben contracte

El MoraBanc no anirà al dret de tempteigFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra no anirà al dret de tempteig per cap dels quatre jugadors que formaven part de la plantilla la temporada passada i que acaben el contracte el 30 de juny. Així doncs, el club no té previst realitzar una oferta qualificada ni per Jeremy Senglin, ni per Tomasz Gielo, ni per Saulius Kulvietis, ni per Artsiom Parakhouski. L’altre jugador que acabava contracte aquest estiu era Babatunde Olumuyiwa, però el club va decidir renovar-lo dues temporades més gràcies a la seva evolució durant l’última campanya.

El fet de no incloure els jugadors que acaben contracte al dret de tempteig no invalida la possible continuïtat de cap d’ells. Sense anar més lluny, la temporada passada el club no va fer-ho per Guille Colom, Babatunde Olumuyiwa, Bandja Sy ni Jeremy Senglin, i tots quatre han vestit la samarreta tricolor durany la campanya 2020-2021. Està previst que l’ACB publiqui la llista dels jugadors sotmesos al dret de tempteig el 21 de juny.

PENDENTS DEL NOU CONVENI

D’altra banda, la federació, patronal i sindicat segueixen treballant en el nou marc de contractació que permetria tenir tres extracomunitaris en una plantilla en lloc dels dos actuals. Aquesta figura del tercer estranger, però, seria únicament per a aquelles plantilles que tinguessin 13 o més jugadors, i també obligaria a tenir cinc jugadors considerats quota i no pas els quatre que hi ha actualment.

A més, molts dels jugadors de fora d’Europa no ocupen plaça d’extracomunitari, sinó que ocupen plaça de Cotonou per l’acord entre la Unió Europea i 78 estats de l’Àfrica i el Carib.

tracking