olimpisme

La natació té opció de dues invitacions per als Jocs

La negativa del comitè olímpic a donar dues places d’universalitat a la Federació de Natació s’ha suavitzat les últimes trobades

La natació té opció de dues invitacions per als JocsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Natació (FAN) i el Comitè Olímpic Andorrà (COA) segueixen les converses sobre les possibles invitacions de cara als Jocs Olímpics de Tòquio, i ahir els representants de totes dues entitats van mantenir una reunió en què es van apropar unes posicions que estaven totalment allunyades fa unes setmanes.

La FAN va demanar a mitjan abril passat al COA tenir dues wild-cards per als Jocs, per a Nàdia Tudó i Bernat Lomero, emparant-se en una carta de la Federació Internacional de Natació (FINA) en què l’ens recordava que a Andorra li corresponen dues places d’universalitat (una de masculina i una altra de femenina) d’entre els participants del país a l’últim Mundial, en cas que cap d’ells no aconseguís la mínima A o la mínima B, i on s’animava a aprofitar aquesta oportunitat i no deixar escapar les dues places. A la federació es confiava que Lomero o Tudó poguessin aconseguir la mínima a l’Europeu de Budapest (l’última gran cita abans de Tòquio), però un cop passat aquest campionat la FAN manté la mateixa posició on es demana que tots dos nedadors puguin representar Andorra als Jocs.

El canvi, doncs, ha arribat des de la posició del COA, i és que l’entitat que presideix Jaume Martí va mostrar-se més receptiva durant les últimes reunions a poder atorgar dues invitacions a la natació. Des d’un primer moment, la intenció va ser negar-se en rotund a aquesta possibilitat argumentant que ja hi havia una noia classificada (Mònica Doria) i que amb això no era necessari atorgar una plaça femenina d’universalitat.

Les últimes converses, però, van deixar la porta oberta que el COA acceptés la demanda de la FAN, tot i que encara no hi ha res decidit.

La decisió final, això sí, s’haurà de prendre amb certa celeritat la propera setmana, ja que la data límit que marca la FINA (organitzadora de la competició de natació als Jocs) és conèixer tots els representants dels diferents comitès olímpics el 20 de juny a molt estirar.

ASSEMBLEA DEL COMITÈ EUROPEU I DELS PETITS ESTATS

Una delegació del Comitè Olímpic Andorrà encapçalada pel president, Jaume Martí, participarà aquesta setmana a l’assemblea general del Comitè Olímpic Europeu que se celebrarà a Atenes. Avui hi ha prevista una reunió del comitè executiu, i l’assemblea es realitzarà entre demà i divendres, on està previst que Niels Nygaard sigui escollit president. A més, paral·lelament també se celebrarà una assemblea del Comitè dels Petits Estats.

LA FEDERACIÓ TRIARÀ A FINAL DE MES

La Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) esperarà fins a final de mes per triar el seu candidat per anar als Jocs Olímpics, una plaça que es disputen Pol Moya i Nahuel Carabaña. Igual que en el cas de la natació, l’atletisme també disposa de places d’universalitat, però la FAA decidirà després del 20 de juny, ja que aquell cap de setmana es disputa la Copa d’Europa de Nacions i tant Moya com Carabaña formaran part de la selecció. En el cas de que Moya fos l’escollit, disputaria la seva prova, els 800 metres, mentre que si és Carabaña, no podrà córrer la seva especialitat, els 3.000 metres obstacles, ja que no s’atorguen invitacions per a aquesta prova, i prendria part en els 5.000 metres llisos. El que es descarta és tenir presència femenina a Tòquio, ja que a la long list (llista d’on surten els atletes que poden gaudir de la invitació) només hi ha Moya i Carabaña.

tracking