Govern assegura que la plataforma de l'Estadi és legal

Govern assegura que la bastida de l’Estadi Nacional compleix la normativa i la FAR té dubtes

Govern assegura que la plataforma de l'Estadi és legalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va mostrar la seva tranquil·litat respecte a les plataformes que s’han instal·lat a l’Estadi Nacional per realitzar les retransmissions televisives, ja que considera que compleixen tots els requisits establerts i que no hi hauria d’haver cap problema perquè la instal·lació passi l’homologació, mentre que des del món del rugbi tenen dubtes sobre aquest aspecte, i no veuen del tot clar que l’Estadi Nacional rebi l’OK de les autoritats competents. Per als partits del VPC masculí i femení no hi ha cap problema, ja que les normatives francesa i catalana parl de 3,5 i 3 metres, respectivament, entre la línia de banda i qualsevol element.

El quid de la qüestió rau en l’apartat e del tercer article de la primera regla de la World Rugby, on es diu que “l’àrea perimetral no hauria de tenir menys de cinc metres d’ample sempre que sigui possible”, però en cap lloc es parla d’una obligatorietat ni d’una distància mínima. Fonts de l’executiu van explicar al Diari que hi ha “tranquil·litat total” amb les distàncies de la plataforma de l’Estadi Nacional perquè es compleixen les normatives aplicables tant als partits internacionals com als nacionals. A més, van destacar que la instal·lació d’aquestes bastides per a la retransmissió dels partits de futbol per televisió ha suposat envair només entre 43 i 50 centímetres de la línia de banda, així que la distància seria encara propera als quatre metres.

A més, el reglament de la federació francesa permetria fins i tot reduir l’amplada del camp per tal de guanyar alguns metres si fos necessari a la Lliga d’Honor (on milita actualment el VPC), però això no es podria fer en cas d’aconseguir l’ascens a Federal. El reglament internacional deixa també la porta oberta a reduir l’amplada per als partits, sempre que sigui aprovat per les autoritats nacionals o per la federació internacional, tot i que no hi ha la voluntat de modificar la mida del terreny de joc. De totes maneres, està previst que un cop s’acabin els treballs d’instal·lació de la plataforma hi hagi una nova inspecció.

DUBTES DEL RUGBI

Des del món del rugbi va mostrar una opinió contrària a la de Govern, i fonts properes a l’esport de l’oval van explicar al Diari que el camp que van validar les diferents institucions esportives en el seu moment no és el mateix que el que hi ha actualment després de la instal·lació, i que s’haurà de tornar a homologar. Segons van destacar, la federació internacional va homologar l’Estadi Nacional sense tenir els 5 metres perquè quan es va projectar i licitar l’obra la regla era de 3,5 metres i era impossible canviar el projecte, i les modificacions s’han de comunicar a la internacional.

DOS TRIOMFS I UNA DERROTA DE LA SELECCIÓ FEMENINA A L'EUROPEU

La selecció femenina de rugbi de set va sumar dues victòries i una derrota a la primera jornada de l’Europeu en categoria Conference. Les noies de Dani Raya i Sebas Barrera van obrir la participació amb un triomf contundent contra Mònaco per 33 a 0, mentre que al segon duel de la primera fase les tricolors van caure contra Letònia per 20 a 0. Amb aquests marcadors, l’equip va finalitzar líder del grup C amb quatre punts (els mateixos que les monegasques). A la segona fase, la selecció va quedar enquadrada al grup F amb Lituània i Àustria. El duel contra les lituanes es va tancar amb un altre triomf contundent, en aquest cas 20 a 0, mentre que el matx davant de les austríaques serà aquest matí a les 11.50 hores. En cas de victòria tricolor, la selecció lluitarà en una altra lligueta per les medalles, mentre que si acabés caient la lluita seria entre el quart i sisè lloc. De la seva banda, avui entrarà en escena la selecció masculina de rugbi de set que dirigeixen Jonathan García, Xepi, i David Kirikàixvili. Els tricolors debutaran a les 10.00 hores contra Bulgària, mentre que el segon duel de la primera fase serà a les 12.15 hores davant de Montenegro. El format de competició serà el mateix que al campionat femení, i després de la primera fase de grups n’hi haurà una altra amb els grups formats en funció dels resultats, i posteriorment es farà una lligueta definitiva que establirà les posicions finals de l’Europeu de rugbi de set en categoria Conference.

tracking