x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Futbol

Rivals durs i viatges llargs

L’FC Andorra jugarà al grup 2 de la Primera RFEF contra equips del sud-est d’Espanya
Rivals durs i viatges llargs

Rivals durs i viatges llargs

Rivals durs i viatges llargs

Actualitzada 04/06/2021 a les 07:06
L’FC Andorra jugarà al grup 2 de la Primera RFEF (amb equips del sud-est d’Espanya) la temporada vinent i s’enfrontarà als conjunts catalans, valencians, andalusos, murcians, balears, castellanomanxecs i un madrileny, el filial del Reial Madrid. Amb aquesta divisió, els tricolors s’enfrontaran a tres dels equips que han baixat de Segona A (Sabadell, Castelló i Albacete), a més d’alguns filials durs com Barça B i Madrid B, i també els segons equips del Vila-real, Sevilla o Betis. Tot i que en un primer moment la intenció era dividir els 40 equips en grups nord i sud, la federació espanyola va presentar als clubs dues propostes de divisió (totes dues trencant Espanya en diagonal) i la que finalment va ser escollida va guanyar per 20 vots a 18. Així doncs, els tricolors hauran de fer set viatges de més de 1.000 quilòmetres.

També va confirmar-se el sistema de competició amb el primer de cada grup pujant directament a la Segona Divisió A, i amb un play-off amb els classificats del segon al cinquè lloc de cada grup. El play-off serà a partit únic en una seu neutral, i els cinc últims de cada grup baixaran a la Segona RFEF.

DUBTES EN L'ÀMBIT ECONÒMIC
Entre els aspectes que es van tractar a la reunió d’ahir també hi havia l’econòmic, tot i que a hores d’ara hi ha més dubtes que no pas realitats. L’objectiu de l’RFEF (Reial Federació Espanyola de Futbol) és tancar la venda centralitzada dels drets audiovisuals de la nova competició (per fer-ho, els clubs han de cedir els seus drets d’imatge a la federació), però a hores d’ara no hi ha encara comprador. S’havia especulat que l’empresa Mediaset (propietària de Telecinco i Cuatro) havia ofert cinc milions d’euros, que suposaria repartir uns 300.000 euros per a cada club. També han sonat el nom de dues plataformes per internet com Dazn o Footters, però encara no hi ha cap acord. De fet, l’RFEF ha de presentar properament les bases d’aquesta venda a la comissió nacional de la competència d’Espanya per tal de complir totes les obligacions legals.


Tampoc va avançar-se en un altre dels aspectes importants en l’àmbit econòmic, els naming rigths de la competició. L’objectiu és aconseguir un patrocinador que doni nom a la categoria i que això aporti ingressos extra per als clubs.


Per últim, els 40 equips de la categoria van votar DUX Inter de Madrid, Unionistes de Salamanca, Racing de Santander, Bilbao Athletic i Rayo Majadahonda com a representants a la comissió de la Primera RFEF, i es va aprovar que la pilota oficial sigui la mateixa que s’utilitza per a la Copa del Rei i per a la Supercopa .


INTERÈS EN FULLANA

L’FC Andorra estaria interessat en el migcampista del Nàstic Francesc Fullana, segons va explicar el periodista Víctor Polo. Enguany ha fet dos gols.

Altres decisions
Fitxes

Els clubs tindran l’obligatorietat d’inscriure sis jugadors sub-23 (no vuit com s’havia proposat en un primer moment). A més, hi haurà 17 llicències sènior (i una altra opcional per a un tercer porter), i les llicències professionals (no s’ha establert el límit) tindran un cost de 4.500 euros.

Salari
La Federació Espanyola esperarà per establir el salari mínim fins que parli amb totes les parts (clubs i sindicats), i s’acabarà prenent una decisió “realista”. Entres les opcions que s’estan discutint hi ha que el salari mínim sigui de 1.500 euros bruts al mes.

Sense pressupost mínim
Tot i que s’havia especulat, finalment no hi haurà un pressupost mínim per ser a la Primera RFEF, tot i que no es descarta incloure’l els propers anys. El que sí que serà necessari és presentar un aval de 100.000 euros per tal de ser inscrit en aquesta nova categoria de la federació.

Ajudes econòmiques
L’RFEF destinarà un total de 50.000 euros a cadascun dels 40 clubs en concepte de subvenció per afrontar els desplaçaments. Amb la reducció d’equips a la categoria (es passa dels 102 d’aquest curs als 40 del proper) els viatges seran més llargs, i això suposa un cost major.

Instal·lacions
Es manté el que es va dir a l’anterior reunió, i no serà obligatori disposar de gespa natural fins a la temporada 2022-2023, ni d’un estadi per a 4.000 espectadors amb seients a tot el perímetre del camp fins a la 2023-2024.Sí que es necessitarà una capacitat lumínica de 600 lux.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts