ACB LLIGA ENDESA

Comiat agredolç i homenatge final a l'afició (105-71)

El MoraBanc Andorra esmicola l’Acunsa Guipúscoa amb un superb Jelinek -22 punts- però es queda fora del play-off

Comiat agredolç i homenatge final a l'afició (105-71)Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mai quedar-te a la riba després de nedar tant ha deixat un pòsit tan dolç. El MoraBanc Andorra no jugarà el play-off de la Lliga Endesa però va viure una jornada de joia i de comunió que no mereix cap gest de desencís. Un triomf incontestable davant l’Acunsa (105-71) que no va acabar maridant amb els altres supòsits innegociables en la desitjada carambola. David Jelinek, amb 22 punts, va radiografiar un triomf estèril però banyat d’orgull.

Durant els primers batecs de partit, al MoraBanc Andorra se li va oblidar que per accedir al play-off havia de guanyar al Guipúscoa. El treball de Dime en el rebot i l’encert de Hannah segellant dos triples consecutius van evitar que la sortida de l’Acunsa GCB fos més feridora (6-13). Els guipuscoans, alliberats dels grillons de la competició, van discutir l’inici a un MoraBanc que es va destapar somnolent i certament destensionat. A endollar-se i afilar-se el va ajudar l’alè del públic, l’escalf de la bombonera, àvida de bàsquet. Dos bingos des dels 6.75 de Senglin i dos de Jelinek, afegits a un parell de crits i alguns escarafalls de Navarro van permetre els tricolors corregir la decoració i arribar a la primera aturada, almenys, amb les forces igualades (19-19). Com que DJ seguia famolenc en l’anotació i generós a l’hora de repartir, el MoraBanc va fomentar les primeres diferències amb cara i ulls (31-25). El grup de Marcelo Nicola va entrar a l’intercanvi de cops fins que els tricolors es van descamisar i van decidir que s’havia d’anar per feina per rebre amb menys neguit les notícies que arribaven de Màlaga i Sevilla (43-32). L’Acunsa va pentinar lleugerament el desavantatge per donar la benvinguda a l’entretemps amb un +9 que atorgava relativa tranquil·litat al MoraBanc. Després de la treva, els andorrans es van regalar uns parcials terapèutics i la tendència era començar a creuar els dits per desitjar les derrotes d’Unicaja i Gran Canària perquè la pròpia feina semblava beneïda (63-45). Jelinek, Bandja Sy i Kulvietis es van proposar aparèixer en el pitjor dels somnis dels guipúscoans, espectadors impotents d’un MoraBanc desbocat, tot i recrear-se en excés en els llançaments des del perímetre (72-46). La tercera mànega es va resoldre amb un incontestable 30-14 de parcial que va ofegar qualsevol intent agosarat de l’Acunsa de buscar les pessigolles. El cop a la taula va ser suficient per gestionar el darrer quart sense cap sobresalt i per amanir la victòria amb una suficiència celebrada pels prop de 400 aficionats que ja preparen els braços per portar aquest equip a collibè per tota l’Avinguda Meritxell.

"AQUEST GRUP ÉS COM UNA FAMÍLIA"

L’entrenador deL MoraBanc Andorra va mostrar-se molt orgullós del comportament de l’equip. “Porto 17 anys entrenant i és el primer cop que no estic gens cansat al final de temporada. Fa pena, perquè no hem entrat al play-off i perquè això s’ha acabat.” Navarro va insistir que “s’ha de contextualitzar” la posició final de l’equip, en una temporada complicada. El tècnic va lamentar que, de nou, “ens hem quedat molt a prop d’assolir el play-off, a l’Eurocup i a la lliga Endesa”.

Comiat agredolç i homenatge final a l'afició (105-71)

tracking